Wedstrijdzwemmen

Vind je het leuk om hard te zwemmen? En wil je graag nog sneller? Dan is de Deltasteur zwemselectie of ikzwemplan echt iets voor jou!

Vanaf 6 tot 7 jaar is het mogelijk om te kiezen voor het wedstrijdzwemmen. De meeste zwemmers stromen vanuit het Sterrenplan door naar de voorselectie, sommigen stromen in bij ikzwemplan. Daar beoordeelt de trainer of je voldoende aanleg en potentie hebt voor het wedstrijdzwemmen. Voor de voorselectie duurt circa 6 weken, waarin je kennis maakt met de beginselen van het wedstrijdzwemmen. Plezier staat daarbij altijd centraal. Vanuit het ikzwemplan is het gelijk mogelijk om wedstrijden te zwemmen.

Vanuit de voorselectie stromen de meeste zwemmers door naar de zwemselectie. Hier begint het echte werk, waarbij we van jou een echte wedstrijdzwemmer gaan maken. Je leert de basis techniekvaardigheden en je gaat ook wedstrijden zwemmen, dat is ook gewoon mogelijk vanuit ikzwemplan maar dan op ieder niveau. Allemaal heel leuk en ook best spannend!

De zwemselectie is opgedeeld in verschillende groepen, die ingedeeld zijn op leeftijd, niveau en/of ambitie. Zo is er voor ieder wat wils en krijg je een programma dat bij jou past.

Binnen de zwemselectie is het belangrijk dat je veel plezier beleeft in het wedstrijdzwemmen. Dit doen we door leuke en uitdagende trainingen en wedstrijden aan te bieden. Naast de trainingen en wedstrijden, organiseren wij ook regelmatig activiteiten. Zo leer je elkaar ook eens kennen zonder duikbril en badmuts.

Heb je nog vragen over de selectie, neem dan gerust contact met ons op door hier te klikken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.