Zwemmen

Een sport die in tegenstelling tot waterpolo weinig introductie nodig heeft is wedstrijdzwemmen. Wedstrijdzwemmen is, op voetbal na, één van de meest beoefende sporten in Nederland. Ook binnen Deltasteur is wedstrijdzwemmen een grote afdeling.

Afdelingen

De zwemafdeling binnen Deltasteur is door de diversiteit opgedeeld in verschillende subafdelingen:

Recreatief: De term ‘recreatief zwemmen’ bestaat eigenlijk niet meer, maar bij Deltasteur gebruiken wij deze nog wel. Niet iedereen is een supertalent, of heeft zin om meerdere keren per week te trainen. Dat hoeft ook niet. Voor iedereen die lekker wil zwemmen en op zijn/haar niveau aan wedstrijden wil meedoen, is er recreatief zwemmen. Geen selectie, maar wel 1 à 2 keer per week naar het zwembad en zo nu en dan een wedstrijd, zelfs is het mogelijk om meer wedstrijden te doen(8-kamp en meerkamp wedstrijden.)

Wedstrijdzwemmen: wedstrijdzwemmen is – vergeleken met andere zwemverenigingen – groot binnen Deltasteur. De zwemmers trainen tussen de 2 en 6 keer per week en zijn vaak op zaterdag actief tijdens één van de vele wedstrijden in het land. De wedstrijden zijn uiteenlopend van competitiewedstrijden, tot wedstrijden op nationaal niveau (bijv. de Nederlandse Kampioenschappen).

 

Groep leeftijd Eisen en aanvullingen
Sterzwemmen 5-8 jaar (aansluitend op zwemles) Minimaal diploma A
IkZwemPlan 9-17 jaar Minimaal diploma A
Wedstrijdzwemmen Op uitnodiging vanuit Sterzwemmen en IkZwemPlan
Masters/recreanten/Trimzwemmen 18 jaar en ouder Minimaal diploma A
Anders begaafden Info op aanvraag via e-mail: ikzwemplan.kampen@deltasteur.nl

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.