Waterpolo

De belangrijkste ingrediënten bij het waterpolospel zijn teamgeest, spelinzicht, conditie, techniek en discipline. Met de snelheid waarop het spel gespeeld wordt, maken deze zaken de sport buitengewoon aantrekkelijk. Doordat het fysiek in waterpolo een belangrijke rol speelt, vecht de sport vaak tegen een negatief imago; waterpolo is hard, maar op recreatief niveau zeker niet gemeen! Een waterpolowedstrijd wordt met twee teams gespeeld. Een team bestaat uit zes veldspelers en een doelverdediger, een team mag maximaal zes wisselspelers hebben die doorlopend gewisseld mogen worden. Een speelveld is minimaal 10 meter breed en 20 meter lang, en wordt gespeeld in 4 speldelen (partjes) van 5 minuten netto speeltijd. Voor jeugdteams is de speeltijd iets korter.

Lijkt het je leuk en wil je meedoen? Dan ben je van harte welkom om gratis enkele keren mee te trainen. Kom langs op één van de genoemde trainingstijden die vermeld staan op de website.

Teams

De waterpolo afdeling van Deltasteur bestaat dit seizoen uit drie herenteams, een damesteam en twee jeugdteams (O.17 en O.13). Het eerste herenteam speelt momenteel in de 3e klasse bond. Het tweede herenteam komt uit in de 3e klasse district. Het derde team van Deltasteur strijdt in de 4e klasse district. Het damesteam is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse district. De drie jeugdteams (onder de 17 en onder de 13) komen uit op districtniveau.

Ken je iemand of lijkt het je leuk om te beginnen met waterpolo? Stuur dan een mail naar één van de commissieleden of kom een keer langs op één van de trainingen!

Voor informatie over verschillende jeugdteams kunt u een mail sturen naar de hoofdtrainer van de jeugdafdeling, Harro Loos: secretaris.waterpolo@deltasteur.nl

Competitiestatistieken:

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.