SterZwemmen

Wat is het SterZwemmen?

Het SterZwemmen sluit aan op het ‘Zwem-ABC’. Heb jij je zwemdiploma A, B en/of C gehaald en wil je blijven zwemmen? Dan is het SterZwemmen van Deltasteur echt iets voor jou! Met het SterZwemmen maak je kennis met de verschillende zwemslagen en onderdelen, zoals duiken, keerpunten maken en drijven. In zes korte blokken leer je in twee jaar tijd op een leuke manier allerlei vaardigheden uit de zwemsport.

Ieder blok van het SterZwemmen wordt afgesloten met een leuke avond, die helemaal in het teken staat van wat je in die periode geleerd hebt. Als afsluiter van die avond krijg je een diploma mee. Heb je alle diploma’s verzameld? Dan staat er een leuke verrassing op je te wachten…

Per blok van ongeveer 10 weken krijgen de kinderen een diploma. Aan de hand van een diploma is het inzichtelijk welke onderdelen de kinderen tijdens de 10 weken hebben behandeld en succesvol hebben afgerond. De volgende blokken behandelen wij gedurende 2 jaar:

Rugcrawl & koprol

Tijdens het eerste blok leren de kinderen de basis van de rugrawl en de koprol. Met de rugcrawl wordt de nadruk gelegd op het drijven op het water en de beenslag. Met de koprol leren de kinderen een koprol in het water, waarbij ze zich klein maken.

Borstcrawl & stroomlijnen

Tijdens het tweede blok leren de kinderen de basis van de borstcrawl en het stroomlijnen. Met de borstcrawl wordt de nadruk gelegd op het gebruik van de benen en de ligging in het water. Met het stroomlijnen leren de kinderen een goede houding voor na het afzetten of duiken.

Schoolslag & duiken

In het derde blok wordt de basis van de schoolslag en het duiken aangeleerd. Tijdens de schoolslag ligt de nadruk op de benen en het gelijktijdig gebruiken van de benen. Bij het duiken ligt de nadruk op het duiken in een boogje.

Rugcrawl & koprol

In het vierde blok wordt de basis van de rugrawl verder doorgevoerd en komen ook de armen van de rugcrawl aan bod. Ook de koprol wordt verder uitgebreid en er wordt een begin gemaakt met een keerpunt.

Borstcrawl & stroomlijnen

In het vijfde blok wordt de basis van de  borstcrawl verder uitgebreid en komt ook de ademhaling van de borstcrawl aan bod. Tijdens het stroomlijnen wordt de houding van het stroomlijnen verder geoefend.

Schoolslag & duiken

In het laatste blok van het SterZwemmen wordt de combinatie van de schoolslag aangeleerd. Tijdens het duiken komt de houding op het startblok aan bod en leren de kinderen het stroomlijnen toe te passen na het duiken.

Leeftijd:

Sterzwemmen is voor kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar met minimaal diploma A

Jaarschema:

Ieder seizoen wordt er een jaarplanning gemaakt. Per datum kun je dan zien wat we gaan doen. Kijk voor de actuele jaarplanning op: https://deltasteur.nl/sterzwemmen/jaarschema

Tijden:

Als het SterZwemmen echt iets voor jou is, dan kun je kiezen uit 1 van de volgende 2 avonden:

  • Woensdagavond in Kampen van 18:00 uur tot 18:45 uur;
  • Vrijdagavond in IJsselmuiden van 18:15 uur tot 19:00 uur

Vakanties:

Tijdens de (school)vakanties is er geen SterZwemmen!

Aanmelden en kosten:

De eerste drie lessen mag je gratis meedoen en kijken of je het leuk vindt. Als je blijft zwemmen, dan bedraagt de contributie: zie contributiepagina. Aanmelden kan via: https://deltasteur.nl/sterzwemmen/aanmelden-proefles-sterzwemmen. Één van de coördinatoren zal na de drie gratis lessen contact met u opnemen.

De coördinatoren:

De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het SterZwemmen. Voor alle vragen en/of opmerkingen kun je bij hen terecht. Dit kan tijdens de trainingen, maar je kunt ook e-mailen.

Kampen: Annet van Stratum: sterzwemmen.kampen@deltasteur.nl of

IJsselmuiden: Erika Boogaard-Zwep: sterzwemmen.ijsselmuiden@deltasteur.nl.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.