Medailleregen in Arnsberg

Geschreven op 7 juni 2023

Al 28 jaar gaat Deltasteur naar het Internationales Pfingstschwimmfest in Arnsberg. En dit jaar was het een speciale editie, omdat het voor de vijftigste keer georganiseerd werd.

 

Twee jaar kon het toernooi geen doorgang vinden; in 2022 startten we voorzichtig weer op en dit jaar was het knallen. Meer dan 4.200 zwemmers verschenen aan de startblokken en dat is een record! Dat geeft wel aan, dat het toernooi zeer gewaardeerd wordt. Niet alleen door de strakke organisatie, maar zeker ook door de sfeer en de verbinding, die je met elkaar maakt door samen een sportief weekend te hebben.

 

De groep van Deltasteur bestond uit 68 personen; zwemmers, ouders en organisatie. Op een zonnige plek bij het zwembad werden de tenten opgebouwd en slaapplekken ingericht.

Donderdag 25 mei arriveerden de eersten en vrijdag kwam de rest aan. Door elkaar te helpen had iedereen de tent snel staan.

 

In totaal kwamen de zwemmers van Deltasteur 233 keer aan de start en hoorden: Auf die plätze! In het begin weer een beetje onwennig in een 50 meter buitenbad. Maar het weer zat overdag goed mee. Niet alleen het weer was genieten, ook de tijden zijn zeker om over naar huis te schrijven. Er werden 119 PR’s gezwommen en op de 200meter vlinderslag werd het hele oude clubrecord verbroken met 0.13 seconden door Manon de Man naar 3.01.12. De grootste verbetering was van Hielke Jan Penninkhof op de 50meter schoolslag van 44.59 naar 37.48. In totaal gingen er 27 medailles terug naar Kampen.

 

Op tweede Pinksterdag gingen alle zwemmers moe, verkleurd en voldaan naar huis. Uit de enquête die inmiddels is uitgezet onder de Arnsberg-gangers kwam naar voren, dat iedereen vooral heeft genoten. Van het gemoedelijk samen zijn, elkaar beter leren kennen, de gezelligheid en natuurlijk alle sportieve prestaties. Ik zou zeggen: tot volgend jaar!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog