NJJK 2019 – Dag 4 – Sessie 6

Geschreven op 16 juni 2019

Zondag 16 juni 2019

Sessie 6 – Zilver voor Demi en finale voor Lynn en Kylian.

Op deze laatste dag van het toernooi begint de ochtend meteen erg druk. Met maarliefst 12 individuele afstanden voor Deltasteur beloofd het een drukke ochtend te worden.

Quinn en Kylian begonnen de ochtend met de 400m wisselslag. Quinn zwom gisteren de vlinder al erg sterk in de estafette dus dat beloofde wat voor deze ochtend. De opening gebeurde in een 1.07.30 wat maar een seconde boven de tijd van gisteren lag. Het enige verschil is dat hij vanaf dit punt nog 300 meter moest. Na 400m stond de klok stil op een 5.11.17 en dat was maarliefst 7,5 seconden sneller als zijn inschrijftijd. Hij zette zich hiermee op de 11e plek in zijn leeftijdscategorie.

Kylian mocht vlak daarna de 400m wisselslag. Met veel zenuwen richting de start, zelfs de eerste 50m van de vlinderslag werd gezwommen met veel zenuwen. De 4.53.43 die daar als resultaat uitkomt was bijna 4 seconden sneller als zijn inschrijftijd. Hij zette zich hiermee op de 4e plek in de uitslag.

Vervolgens was het de beurt aan Robert en Lynn voor de 100m vrijeslag. Voor beiden een voorronde, maar een finaleplek was voor Robert te veel van het goede om dat te verwachten. Het deelnemersveld is zo sterk dat een eigen goede race het mooist haalbare was van deze afstand. Een 59.15 was de uitslag op het scorebord en deze zat 0,6 seconden boven zijn inschrijftijd. Het resulteerde in een 24e plek in de NL ranglijst.

Lynn streed ook voor een finaleplek op deze 100m vrijeslag en deze lag dichter binnen handbereik dan die van Robert. En spannend was het want opnieuw lagen de zwemmers van haar leeftijdscategorie verdeeld over de series, dus dan is het kijken en hopen dat een eindtijd voldoende is voor een finale plek. Lynn mocht starten in serie 2 van de 7 en dook als eerste van de 2005 dames het water in. Een eindtijd van 1.02.73 was de uitslag. In de series na haar zaten nog een aantal dames van haar leeftijd in en deze streden natuurlijk ook allemaal voor hetzelfde doel. Na serie 7 kwam de lijst van de 10 snelsten in Lynn haar leeftijdscategorie en daar stond zij als 10e in. Dat betekend dat zij vanmiddag de finale op de 100m vrijeslag mag zwemmen. En om maar even aan te geven hoe dicht het op elkaar zit; tussen de nr. 3 en nr 10 (Lynn) zat maar 0,6 seconden!

Demi, Lynn en Milou mochten aan de start verschijnen voor de 50m vlinderslag. Een klein sprintafstandje kon er nog wel bij voor Lynn zo vlak na de 100m vrijeslag. Lynn eindigde deze race dan ook in een 31.77 welke 8 honderdsten boven haar inschrijftijd lag. Demi tikte haar race weg in een 31.41, dit was een PR van 0,27 seconden. In serie 3 was het de beurt aan Milou om deze afstand te zwemmen. Op baan 0 was zij de snelste van de 3 deltasteur dames, in een 31.12 wist zij naar de overkant te zwemmen.

Demi eindigde als 10e in de NL ranglijst, Lynn als 13e en Milou deed dat in haar eigen leeftijdscategorie op een 29e plek!

De 100m schoolslag voor Thijs en Kylian waren de vervolg nummers van deze sessie. Voor Thijs was dit een directe finale en voor Kylian de voorronde voor de finales van vanmiddag.

Thijs, die gisteren al 200m schoolslag zwom, ging vandaag zonder badmuts zijn race in. Een bewuste keuze bleek achteraf omdat deze bij de 200m van de zaterdag als zwaar werd ervaren. De eerste 75m van de race gingen goed maar voor de laatste 25m ging het niet zoals verwacht. Hij kon zich niet meer bijpakken om ook nog die laatste 25m zo voort te zetten als de eerste 75m. De eindtijd was dan ook een 1.20.83 en deze was 2 seconden boven zijn inschrijftijd. De 19e plek was dan ook het hoogst haalbare voor Thijs.

Kylian zijn 100m schoolslag was weer zo’n race waarbij er 12 waren ingeschreven en de beste 10 gaan door naar de finale. Kort maar krachtig; zorg dus dat je niet bij die laatste 2 zit. Zijn race eindigde in een 1.09.78 en in zijn serie bleek er ook nog een diskwalificatie te zijn van een leeftijdsgenoot. Nadat alle series waren gezwommen bleek dat Kylian als 6e in de finale mag plaatsnemen later in de middag.

En dan waren daar nog de 200m rugcrawl nummers voor Quinn, Robert en Demi. Robert mocht als eerste het water betreden en wist een 2.31.18 eruit te halen. De 200m was een barre tocht voor Robert en daarmee eindigde hij op de 22e plek. Quinn mocht in de serie daarna starten en eindigde zijn race in een 2.26.80. 4 plekken hoger als dat Robert eindigde, dus op de 18e plek.

Demi sloot de ochtend af voor Deltasteur op de 200m rugcrawl. In serie 2 waren het 7 junioren 3 meisjes die streden voor het ere podium. Demi wist meteen goed te vertrekken en zwom goed met het veld mee. Na een 200m stond er op de klok 2.29.85 en dit resulteerde in een 2e plek van de NL ranglijst. Zij neem hiermee dus de ZILVEREN plak mee naar huis voor de meisjes Junioren 3.