NJJK 2019 – Dag 3 – Sessie 4 & 5

Geschreven op 15 juni 2019

Zaterdag 15 juni 2019

Sessie 3; Brons voor Christian, Brons voor Demi, een finale plek voor Lynn en een fantastische jongens 4x100m wisselslag estafette Junioren.

In alle vroegte en de regen was het weer tijd om richting het zwembad te gaan, 8 individuele starts en de estafette Jongens Junioren stonden voor de boeg. Christian was op de 100m vlinderslag de eerste individuele start voor Deltasteur en zwom hier naar een 14e plek van NL. Met een 1.14.00 zit hij net 3 tienden boven zijn PR, maar de race was op deze vroege ochtend prima.

Kort daarna mochten Demi en Lynn het water betreden voor de 50m rugcrawl. Samen in serie 4 waren het de dames die samen richting de overkant streden. Lynn tikte deze afstand weg in een 33.46 die net iets boven haar persoonlijk record was. Met een 8e plek zat er op dat moment dan ook niet meer in. Demi tikte haar afstand weg in een 32.25, deze zit niet alleen een halve seconde onder haar PR maar dit leverde haar ook de BRONZEN medaille op in de leeftijdscategorie meisjes Junioren 3!

Na de medaille ceremonie van Demi was het aan Kylian voor de 200m schoolslag. De race die om 10:00 uur gepland stond eindigde in een 2.31.23. Deze tijd zat net iets boven zijn PR en hiermee werd hij 5e in de NL ranglijst. Tijdens het inzwemmen die ochtend kon hij al niet aan de afgesproken slagfrequentie komen en ook in zijn race was hij aan het zoeken naar zijn juiste snelheid qua slagen. Desalniettemin was hij wel tevreden over zijn race en hield zijn hoofd omhoog voor de estafette later die ochtend.

De een na laatste afstand deden 4 zwemmers van Deltasteur aan mee, de 50m vrijeslag. Christian, Hielke Jan Robert en Lynn mochten hier het water betreden. Christian begon direct goed, hij nam direct de leiding in het veld na de start. Helaas was het na 40 meter op en begon het veld hem in te halen. Na 27.17 (-1,1 seconden PR) lukte het hem alsnog om als 3e aan te tikken van het veld en nam hiermee de BRONZEN medaille mee naar huis!

Hielke Jan mocht vlak daarna starten en zwom zijn afstand in 27.92 welke net 0,1 seconden boven zijn inschrijftijd zat. Hiermee werd hij 18e van NL en daarmee was ook zijn NJJK direct weer ten einde. Hij gaat zich proberen te kwalificeren voor het NJJK Kortebaan in December van dit jaar.

Robert deed mee in de voorrondes om zich proberen te plaatsen voor die middag in de finales. Zijn afstand legde hij af in een 26.42 welke precies 0,3 seconden onder zijn PR zat en met een 18e plek wist hij zich niet te kwalificeren voor een finale plek.

Lynn was de laatste individuele start van deze ochtend voor Deltasteur en dat zij het spannend zou kunnen maken was een feit. Ook zij ging voor een finale plek later die middag en met haar leeftijdsgenoten verspreidt door de series moest er geschreven en gekeken worden maar ook vooral hard gestreden worden door Lynn zelf. In haar eigen serie tikte zij na 28.45 als 5e aan in haar serie. De 4 die daarna kwamen waren sneller, maar dit resulteerde wel in een finale plek voor die middag! Met een big smile en bijna huilend van geluk is zij de middagpauze in gegaan.

De ochtend sloot af met de Jongens 4x100m Wisselslag Junioren. Christian, Kylian, Quinn en Robert mochten in de “langzame serie” het bad betreden. De race van Christian (rugcrawl) had wat opstart problemen en deed zijn splittijd bijna negatief, Kylian zwom een erg sterke schoolslag waarna Quinn dat nog eventjes dunnetjes overdeed op de vlinderslag. Robert mocht deze estafette afsluiten op de vrijeslag. De heren eindigden voor op dat moment als 1e van de junioren. Aan het einde van middag zijn de “snelle series” gezwommen. Deltasteur had hier makkelijk aan de start kunnen komen, met een 10e plek in de NL ranglijst was dit een prima estafette!

Sessie 5 – 200m schoolslag Thijs en 50m vrijeslag finale Lynn.

Deze middagsessie werd de rustigste van alle sessies voor Deltasteur. Met 2 starts (en dus ook 2 zwemmers) was het een prima middagje. Thijs zijn eerste afstand van dit weekend was meteen de 200m schoolslag. In 2.55.66 wist hij zijn afstand uit te zwemmen en zette daarmee een PR van 0,05 seconden neer. Zijn eindtijd was voldoende voor een 18e plek in de NL ranglijst en mocht met deze prestatie ook weer huiswaarts keren. Morgen mag hij weer aan de start komen op de 100m schoolslag.

Lynn had eerder deze dag een finale plek weten te bemachtigen op de 50m vrijeslag en deze stond voor de middag op het programma. Daar waar een zwemwedstrijd vaak uitloopt wist de organisatie het voor elkaar te krijgen om ineens 10 minuten voor te lopen op het programma waardoor Lynn niet om 18:10 uur, maar om 18:00 uur al aan de start moest verschijnen. Met een 9e plek voor de finale mocht zijn van start gaan en wist de 50m vrijeslag te zwemmen in een 28.53. Dit was 8 honderdsten langzamer als in de series maar neemt hier wel de 8e plek mee naar huis.

Morgen barst de laatste dag van dit evenement los en komt Deltasteur weer meerdere malen aan de start met als eindklapper de 4x100m wisselslag Meisjes Junioren!