NJJK 2019 – Dag 2 – Sessie 2 & 3

Geschreven op 14 juni 2019

Vrijdag 14 juni 2019

Sessie 2, het eerste NJJK van Matthew. 8 individuele starts en 1 estafette, het resultaat; 2 finale plekken en mooie pr’s!

Robert en Kylian mochten vanmorgen ieder 2x aan de start verschijnen. Robert op de 200m vrijeslag en 100m rugcrawl. Kylian op de 50m schoolslag en 200m wisselslag. Robert opende de ochtend met de 200m vrijeslag. Via de koppeling van 100m vrijeslag verscheen hij om 08:40 uur aan de start en zwom zijn 200m naar een mooi PR. De 100m rugcrawl die er vlak achteraan zat was te dicht op zijn vorige afstand en zwom deze dan ook boven zijn inschrijftijd. Desalniettemin heeft hij gezwommen naar wat hij waard was en mag dan ook zeker tevreden zijn. 

Kylian begon met de 50m schoolslag en deed dit ook met een prima race! De PR van 0.75 was dan ook een prima resultaat om deze dag mee te openen. Het resulteerde in een 5e plek van NL. De 200m wisselslag was volgens raceplan om deze “behouden” af te gaan, een finaleplek was al vrij zeker voor die middag. Maar dit verliep toch iets anders dan gedacht. Kylian ging vanaf de allereerste meter al harder dan dat was gepland, de laatste 50m was dan ook zwaarder dan verwacht. Hij plaatste zich met een 2.16.07 als 4e voor de finale van vanmiddag. 

Ook Lynn mocht vanmorgen aan de start komen op de 200m vrijeslag. De zenuwen waren erg aanwezig en deze werden als extra ballast meegenomen de race in. Ook zij mocht via de koppeling van de 100m vrijeslag deze afstand betreden en eindigde in een 2.20.02 op een 11e plek in haar leeftijdscategorie!

Demi stond aan de start voor haar 100m rugcrawl. Haar afstand en haar slag! Met de volledige focus richting de start was er 1 doel: plaatsen voor de finale van die middag en dat lukte! Met een 1.09.95 zwom zij zichzelf als 2e naar de finale. Vanmiddag zal dit nog wel een tandje harder moeten om voor een plak te gaan. 

En dan Matthew, zijn allereerste NJJK en zijn afstand was de 50m schoolslag! Rond de klok van 09:50 uur was het dan zover, zijn naam galmde door het Pieter van den Hoogenband zwemstadion toen hij in serie 2 op baan 9 aan de start mocht verschijnen. Met de focus op maximaal was hij present op het startplatform toen de elektronische tijdwaarneming het nodig vond om voor de nodige spanning te zorgen bij de organisatie. Na een paar minuten wachten mocht hij dan eindelijk starten en dook hij het water in. 50m later stond er op het scorebord een tijd van 0.35.77. Iets boven zijn PR, maar dit mocht de pret niet drukken. Een 25e plek in de NL ranglijst en een ervaring rijker was dit direct alles wat hij op dit toernooi mocht zwemmen. 

Na de bikkelafstand van gisteren mocht Quinn vandaag uitkomen op de 200m vlinderslag. Deze afstand doen weinig mensen echt voor hun lol, maar Quinn krijgt het voor elkaar om continu met veel plezier en motivatie richting de start te vertrekken. Nadat de 1e serie onverwachts uitviel mocht Quinn al snel vertrekken. Na een zware 200m stond er 2.26.31 op de klok en een 5e plek van NL. 

Als laatste van de ochtend stonde meisjes 4x100m vrijeslag junioren op het programma. De 4 dames; Lynn, Senna Demi en Julia stonden op baan 4 aan de start. Vanaf het 1e moment nam Deltasteur de leiding in serie en heeft dit niet meer losgelaten tot aan de laatste meters voor het einde, daar was de Columbiaan uit Voorhout te sterk en nam serie winst mee naar huis. De snelste series van dit programmanummer worden in de middag gezwommen en dan kan pas de NL ranglijst opgemaakt worden, maar de dames wisten ieder een fantastische tijd neer te zetten. 

Middagsessie (sessie 3); Zilver voor Demi & Brons voor Kylian!

Met 2 finales op het programma en de 1e afstand van Christian op dit toernooi beloofde dit een rustige middag te worden. Het was aan Christian om de eerste afstand te zwemmen van de middag voor Deltasteur en zijn eerste afstand van dit toernooi. De 100m rugcrawl. In zijn serie voor de Junioren 1 stond hij als 4e ingeschreven en om 16:45 uur was racemoment! Met 1,5 seconden PR tikte hij als 5e aan in zijn leeftijdscategorie. 

Tegen 17:00 uur was het aan Demi op de 100m rugcrawl finale te zwemmen. Lichtelijk gespannen richting de start deed ze alles wat ze kon en wat ze waard was. In een tijd van 1.08.90 tikte zij als 2e aan in deze serie. Daarmee neemt zij de ZILVEREN medaille mee naar huis voor de 100m rugcrawl Junioren 3 meisjes!

Kylian sloot de middag af met de finale op 200m wisselslag. Met een aangepast raceplan t.a.z. van vanmorgen dook hij het water in met de vlinderslag, door iets meer over te houden voor de rest van de race wist hij op de schoolslag dichterbij de rest van het veld te zwemmen en na 200m lag hij als 3e van het veld. In een tijd van 2.13.18 (maarliefst 3 seconden sneller in vergelijking vanmorgen) nam hij de BRONZEN medaille mee naar huis op de 200m wisselslag Junioren 4 Jongens!

Dag 2 is hiermee ten einde gekomen en bereiden wij ons voor op dag 3 van dit evenement.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog