NJJK KB 2018 – Dag 4

Geschreven op 16 december 2018

Sessie 6 en 7 NJJK KB 2018; Zilver voor Kylian op de 400m wisselslag, Brons voor Demi op de 200m rugslag en een 6eplaats voor de meisjes estafette 4x100m wisselslag!

 

Ook deze dag is er eentje om over naar huis te schrijven. Inmiddels is het toernooi ten einde, maar geslaagd is het zeker. Dag 4 is er weer eentje om niet te vergeten!

Vanmorgen was het in alle vroegte winterwonderland in Eindhoven. De sneeuw zorgde voor een mooi omgeving, maar voordat het überhaupt licht was geworden waren wij alweer fris en fruitig in het zwembad aanwezig! Deze ochtend maar liefst 10 starts voor Deltasteur. De 400m wisselslag, 100m vrijeslag, 100m schoolslag en de 200m rugslag vulden het programma voor de ochtend sessie.

In de eerst genoemde afstand waren het Kylian en Milou die voor grote verrassingen zorgden. Milou zwom 6 seconden onder haar persoonlijk record op deze afstand en wist hiermee een 10eplek in de NL ranglijst mee naar huis te nemen. Kylian zwom deze afstand enkele series eerder en wist er 5 seconden af te halen, zwom hiermee het clubrecord uit 2014 aan gruzelementen en veroverde de 2eplek in de NL ranglijst, de zilveren medailles was hier dus voor Kylian.

Lynn mocht aantreden op de 100m vrijeslag. De voorrondes waren een heuse strijd om een finale plek in de middag. De voorrondes waren dan ook genoeg voor een PR van 0.5 seconden op al een scherpe tijd en was daarmee ook voldoende voor een echte finale plek op het grote nummer onder het zwemmen.

Thijs, Kylian en Tara mochten aantreden op de 100m schoolslag. Thijs, die in de afgelopen tijd enorm vooruit gegaan is op de schoolslag en zich op het allerlaatste moment nog wist te plaatsen op deze afstand, ging met vol goede moed richting de start. De race verliep soepel en uitstekend en eindigde in een 1.16.67 (-0.3 seconden van zijn PR) en veroverde hiermee de 10eplek in het NL ranglijst voor Junioren 2.

Voor Kylian waren dit de voorrondes voor de finale in de middagsessie, om de finale te halen was het voldoende om hier en daar wat in te houden op de series. Zoals afgesproken zwom Kylian dan ook een prima race en wist zich te plaatsen voor de finale van de 100m schoolslag.

Tara haar 100m schoolslag was haar debuut op het NK. Ook zij deed mee in de voorrondes voor de finale, maar die waren te ver weg. De spanning was hoog op het moment dat zij naar de voorstart ging, een 1.21.07 was dan ook alles wat er in zat. Maar de ervaring die zij hiermee heeft opgedaan levert hopelijk veel op voor een volgend NK!

Julia, Demi en Milou mochten aantreden op de 200m rugslag. Julia was in topvorm om deze afstand te zwemmen en deed dit dan ook uitstekend. Zij dook op deze afstand 0.5 seconden onder haar PR die nog maar een 3-tal weken stond. Een fantastische 14eplek is wat zij hier vandaan mee naar huis heeft genomen!

Milou mocht na de 400m wisselslag, nog de 200m rugslag zwemmen. En ook hier wist zij even te laten zien dat er niet met haar te dollen valt. Een pr van 0.5 seconden was meer dan genoeg om een fantastische tijd neer te zetten. De 2.26.89 was dan ook voldoende voor een 12eplaats in de ranglijst.

Demi, die een revanche moest nemen op haar eerdere rugslag afstanden, was aardig gemotiveerd om hier te gaan vlammen. De 200 meter leek in het eerste opzicht niet een direct afstand waar zij eventueel een medaille in de wacht zou slepen, maar op de finish bleek dit toch anders. In een zeer spannende race wist zij zich vast te bijten bij de top van het veld. Maar tot aan de laatste meters bleef het spannend, met maar 9 honderdsten van een seconde verschil tikte zij als 3eaan en nam Brons meer naar huis op deze afstand! En alsof dat niet genoeg was bleek dat zij ook nog eens 3 seconden PR heeft gezwommen op deze afstand!

De middagsessie begon tegen de klok van half 5. Met 5 starts op het programma, waaronder 2 finales en een estafette, beloofde weer veel strijd in het wedstrijdbad. Een leuke middag om naar uit te kijken.

Lynn mocht aantreden in de finale op de 100m vrijeslag, dit is de finale waar zij zich ’s ochtends nog voor had geplaatst. Baan 6 van het wedstrijdbad was waar het moest gebeuren. Tijdens het inzwemmen nog de laatste puntjes op de i zetten en dan gaan.
Blijkbaar heeft dit alles geholpen, want zij eindigde in deze finale op een 6eplaats en wist van  de PR van die ochtend nogmaals 0.6 seconden vanaf te halen. Zij eindigde deze finale in een 1.01.00!

Kylian mocht niet veel later zich melden voor de 100m schoolslag finale. Dit was de laatste afstand voor Kylian op dit toernooi, hij kon zich dus nog 1x bewijzen op zijn favoriete slag! Eveneens in baan 6 zwom hij deze afstand en ook deze eindigde in een PR. De 1.06.76 was goed voor 0.7 seconden PR en een 4eplek in de NL ranglijst!

Eline mocht nog 2x aan de start verschijnen, als laatste individuele start voor Deltasteur en in de allerlaatste estafette. De individuele afstand was de 100m schoolslag, met gelukkig al iets minder spanning in vergelijking met de 200m schoolslag van gisteren ging zij richting de start. Met 0.4 seconden boven haar PR tikte zij aan in 1.25.18 welke goed was voor een 13eplek!

Als laatste mochten de dames estafette 4x100m wisselslag aan de start verschijnen. In de volgorde van de Rug, School, Vlinder en Vrijeslag mochten de dames Demi, Eline, Lynn en Senna zich melden in de snelste serie voor de Junioren op dit NK. De 10 snelste teams van Nederland gingen hier strijden om een hoog plekje in deze ranglijst. Demi was erg sterk voor het veld op de rugslag en bij de overname naar Eline lag men nog op de 1eplek. Eline wist hier een erg goede tijd uit te halen, sneller dan de hierboven genoemde tijd van haar individuele afstand (die daar net een half uur voor zat) wist zij haar schoolslag weg te zwemmen in een 1.24.83. Bij Lynn was de Vlinderslag op deze late uurtjes dan ook nog erg sterk en wist hiermee een 1.13.11 weg te zwemmen en Senna mocht op de vrijeslag deze estafette afmaken. Met de 1.05.04 van Senna wist het team te zwemmen naar een 4.51.63 en veroverde hiermee de 6eplek van NL! Een fantastische prestatie van deze dames!

Al met al kijken wij terug op een fantastisch toernooi voor Deltasteur. Van de vele starts zijn er 75% in een PR geëindigd en dat gebeurt niet vaak op een NK! 6 medailles wisten de zwemmers mee te nemen; 1x goud, 2x zilver en 3x brons.
Vanaf hier gaan wij ons richten op het lange baan seizoen. Wij verruilen de 25 meter baden voor de 50 meter baden en werken wij richting het NJJK Lange baan in Juni!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog