NJJK KB 2018 – Dag 3

Geschreven op 15 december 2018

Sessie 4 en 5 NJJK KB 2018; Christian Zilver, Kylian Brons, Finale plaats voor Lynn en Eline haar debuut op het NK!

Dag 3 van het NJJK bracht de drukste ochtend en een relatief rustige middag met zich mee voor Deltasteur. In de ochtend stonden er 9 zwemmers van Deltasteur in de startblokken om zich te tonen op 11 afstanden. In de middag waren dit nog 3 zwemmers op 4 afstanden. Maar uiteraard gebeurde er weer genoeg om een heel verslag weg te typen!

De ochtend begon met de 400 meter vrijeslag voor Julia en Milou. Julia mocht in het 3deprogramma van de ochtend zich aan de start melden in serie 1. Een mooie race zorgde voor een PR van 1.4 seconden. De eindtijd 5.06.68 zorgde voor een 14eplek in de NL ranglijst.

Milou mocht vlak daarna aan de start verschijnen, deze race bracht haar helaas niet wat ze gehoopt had. De race eindigde 2.3 seconden boven haar PR. De 4.45.96 was goed voor een 20eplek!

Christian en Sven mochten na alles programma’s van de 400 vrij, zich melden voor de 100m vlinderslag. Beide heren zijn vol goede moed richting de start gegaan en niet zonder resultaat!

Christian zwom deze afstand in een 0.2 seconden PR en eindigde hiermee op een 8eplaats!
Sven wist er op deze afstand zelf 1.7 seconden en zwom zich hiermee naar een 7eplaats!

Demi mocht aantreden op de 50m rugslag, een directe finale op haar favoriete afstand! Een snelle start beloofde veel goeds, maar helaas kwam het eindresultaat toch 2 tiende boven haar PR uit. Een nog zuurder onderdeel was de eindstand in de ranglijst, namelijk de 4eplek. Morgen mag zij haar revanche pakken op de 200m rugslag.

Kylian en Eline streden op hun favoriete slag in de 200m programma’s. Kylian was als eerst aan de beurt. In zijn serie werd door de zwemmer van ZEPS een NR 15 jaar neergezet en nog geen 4 seconden later was het Kylian die hier aantikte. Het resultaat  van een goede race werd omgezet in een BRONZEN plak op deze afstand! Met een PR van 2.1 seconden wist hij zich weg te zwemmen van de nummer 4!

Eline mocht even later op dezelfde afstand haar debuut maken op het NK. De dame die er enorm veel zin in had ging vol gespannen naar de start en helaas werd die spanning haar ook de baas. In het water had zij veel moeite met deze afstand. De eindtijd was dan ook 5 seconden boven haar PR en brachten veel tranen met zich mee. Morgen komt zij weer aan de start op de 100m schoolslag!

En als laatst kwam het geweld op de 50 meter vrijeslag! 4 starts voor Deltasteur. Christian, Sven, Hielke Jan en Lynn mochten hier aan de start verschijnen!
Christian stond als eerste geplaatst, met volle spanning richting de start. Een erg sterke race eindigt in een 27.93 en een ZILVEREN plak op deze afstand!
Sven mocht kort daarna aan de start verschijnen. Ook zijn sterke race eindigt in de 27’ers. Namelijk de 27.28 en een 12eplek!
Hielke Jan startte in hetzelfde programma en zwom met zijn race naar een 28.42. Dit resulteerde in een 25eplek!
Lynn mocht in de voorrondes van deze afstand aan de start verschijnen. De race eindigde in een 28.01 en plaatste zich hiermee voor de finale in de middag sessie!

De middagsessie bracht de 400 vrij, 200 school en de finale 50 vrij met zich mee. Sven, Thijs en Lynn mochten deze middag opnieuw aan de start verschijnen.

Thijs had hier wel een pittig programma; 400 vrij en 200 school in een sessie. Maar dat heeft hij absoluut niet laten merken in zijn resultaten. De 400 vrij werd ingedeeld in 36’ers met 2 uitzakkers naar een 37’er en een 38’er. Maar de eindtijd zei genoeg; 4.48.23 was 4.9 sneller in vergelijking met zijn PR. En dit was dan ook goed voor een 16eplek.

Sven had iets meer moeite met zijn 400m vrijeslag. De tussentijden op 37 waren niet goed genoeg voor een PR. De eindtijd was een 4.46.01 en een 13eplek.

De finale voor Lynn was richting het einde van de middagsessie. Het geweld van de 50 vrij finales was goed te zien in de uitslagen en er sneuvelde meerdere Nederlandse records. Lynn verbrak met deze race haar Persoonlijk record van die ochtend en doorbrak meteen de 28 seconden grens. De 27.93 was in deze race haar eindtijd en eindigde in de finale hiermee op een gedeelde 5eplek in de ranglijst!

Daarmee sloot Deltasteur direct dag 3 af van dit toernooi. Met nog 1 dag en 2 sessies op de planning staan er nog serieuze zaken op de planning voor morgen. De tussenstand staat nu op 22 pr’s van de 31 starts, 70% van de PR’s zijn dus verbeterd op dit toernooi, voor nu een prima tussenstand!