NJJK KB 2018 – Dag 1

Geschreven op 13 december 2018

Zo sessie 1 is een feit! En hoe!

Quinn opende het toernooi op de 400 vrijeslag in programma 1 serie 2. Het was zijn allereerste NJJK waar hij aan mocht deelnemen. De spanning was dan ook zeker aanwezig, maar hij deed iets wat weinig zwemmers doen op een eerste NJJK namelijk het zwemmen van een PR! Zijn race was een goed voorbeeld hoe een mooie 400 meter vrijeslag gezwommen kan/mag worden. Zijn eindtijd 4.29.30 was 0.42 sneller in vergelijking met zijn inschrijftijd! Deze eindtijd was goed voor een fantastische 16e plek in de NL ranglijst.? Hij deed even voor hoe Kylian straks zijn 400 meter vrijeslag mocht gaan zwemmen.

En een goed voorbeeld doet volgen. Kylian mocht in serie 4 aan de start verschijnen. In baan 2 vertrok hij in een 27.6 en een 31.6 wat resulteerde in een 59.4 in de eerste 100 meter. De afspraak was dat hij na 150m zou gaan versnellen en afspraak is afspraak. Hij tikte de volgende 50’ers in 32/33 weg (zelfs nog een 31’er tussendoor) en eindigde in 4.12.92. Dit was niet alleen 5.05 sec. sneller als zijn inschrijftijd, maar dit was ook goed voor erepodium op de 400 meter vrijeslag! Kylian neemt hier GOUD meer naar huis, daarnaast heeft hij hier het clubrecord met maarliefst 3,5 seconden verbroken! ???

Vanmiddag was het al genieten, maar vanavond is het alleen nog maar nagenieten! Morgenochtend melden wij ons om 07:15 uur weer in het zwembad voor sessie 2, met iets meer zwemmers en iets meer starts. ?

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog