Overijsselse Kampioenschappen-deel 1

Geschreven op 21 november 2018

Zaterdag 17 en zondag 18 november vond het eerste weekend van de Overijsselse Kampioenschappen (OVK) korte baan in Nijverdal plaats. En de Deltasteur zwemmers waren meteen scherp met de meeste starts die in pr’s omgezet werden.

Gedurende de wedstrijd werden er sterke prestaties neergezet. Het was soms pittig met afstanden die elkaar snel opvolgden, maar daar werd goed mee omgegaan. Fors meer dan de helft van het aantal starts is in een nieuw pr geëindigd. Julia van de Bosch zwom 26 seconden af van haar 400m vrije slag en Thijs ten Koppel zwom 13 seconden van van de 200m schoolslag af. Beide zwommen naar zeer grote pr’s en zwommen binnen de uitlooplimieten van de NJJK. Kylian behaalde een nieuwe NJJK limiet op de 200m rugcrawl met 2.15.72.

Op zaterdag was er goud voor Sven Klink (twee keer), Christian van der Werf (ook twee keer), Demi Westendorp, Thijs ten Koppel en Kylian Heederik. Zilver werd behaald door Julia, Kylian (twee keer), Thijs, Sven en Lynn Reitsma. Brons was er voor Hielke Jan Penninkhof, twee keer voor Lynn, Marit Boxum en Thijs.


Op zondag werd de manier van pr’s zwemmen weer prima doorgezet. Quinn Heederik, Matthew Critchell, Sven en Kylian trapten af met 400m borstcrawl. Hier wist men 24, zes, negen en twee seconden pr te zwemmen. Op de 50m vrije slag werden acht van de 12 afstanden in een pr omgezet, waarbij Monica Faber zelfs onder de 30 seconden grens dook en in een 29.88 aantikte!

Na de pauze waren het de zwemmers van de 200m vrije slag, die voor grote pr’s zorgden. Hielke Jan had negen seconden goedgemaakt op zijn tijd, Thijs twee seconden, Sven 0,2 seconden, Quinn 2,2 seconden en Kylian was drie seconden sneller.

De estafettes 4x100m vrije slag meisjes en de 4x100m wisselslag jongens waren de afsluiters van de dag. De meisjes wisten de estafette spannend te maken door 300 meter naast de nummer twee te blijven zwemmen. In de laatste 100m wist het team de winst te pakken en liet de nummer twee met maar liefst vier seconden achter. De jongens waren net daarvoor individueel aan de start geweest en dat hakte erin bij de estafette. De derde plek in deze estafette was op dat moment het maximale wat er nog in zat.

Voor de statistieken was de opbrengst voor deze dag: Kylian twee keer goud en goud voor de meisjes estafette. Dit team bestond uit Julia, Senna Geerdink, Demi en Lynn. Zilver was er drie keer voor Sven, Thijs, Kylian, Jari Hofsink en Eline van Unen. Lynn, Thijs, de jongens estafette (bestaande uit Robert Dragt, Kylian, Quinn en Matthew) namen brons mee.

Volgend weekend, op zaterdag 24 en zondag 25 november is het tweede en laatste weekend voor de Overijsselse Kampioenschappen (OVK) korte baan in Nijverdal.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog