Wedstrijdverslag H2 – Aqua-Novio’94 H3

Geschreven op 28 oktober 2018

Zaterdag 27-10-18: Deltasteur H2 tegen Aqua-Novio’94 H3

Afgelopen zaterdag mochten we ons gaan bewijzen in het Erica Terpstra bad in Nijmegen. De wedstrijd begon dit keer om 14:15. Dit is wat vroeger dan normaal maar het zonnetje scheen en we kwamen positief gestemd bij het zwembad aan.

Eenmaal omgekleed konden langs de badrand eens rustig kijken wie de tegenstander was. Op het eerste gezicht konden we hier geen zwakke schakels tussen bekennen waardoor we toch redelijk op scherp stonden bij aanvang van de wedstrijd. Verder was het bad wel opmerkelijk breed wat we niet vaak zien, hier waren we positief over. Dit brede bad konden we mooi gebruiken om veel met de tegenstander te gaan zwemmen. Tactiek van die dag was: starten met M-zone en kijken hoe de tegenstander hierop reageert.

P1: Toen de eerste periode van start ging waren er van beide kanten wat leuke kansen. Echter waren we toch niet zo scherp als op de badrand en konden we deze kansen niet omzetten naar doelpunten. De tegenstander had hier helaas meer succes mee en zo konden we de eerste periode afsluiten met 0-2 achterstand.

P2: In de tweede periode kregen we het spelletje iets wat stabieler en konden we onze midvoor toch wat vaker van een bal voorzien. Uiteindelijk kwam het doelpunt van onze kant uit een leuk opgezette aanval waar Reinier die bal vanuit de rebound toch vakkundig in het doel heeft weten te vegen. Ook de tegenstander had nog weer een puntje weten te pakken zo stond het 1-3 aan het einde van P2.

P3: In de derde periode moesten we voor ons gevoel toch wat anders gaan doen om de wedstrijd nog naar onze hand te zetten. Op de kant werd besloten om pressing eigen helft te gaan spelen. Dit kwam mede door Kyle die ons de afgelopen periode had laten zien dat hij de positie mid-achter prima onder controle had. Ook begonnen we te merken dat de tegenstander toch langzaam wat meer moeite begon te krijgen met het zwemmen waardoor we nog steeds hoop hadden. Al snel maakte de tegenstander de 1-4. Maar doordat de tegenstander waarschijnlijk toch wat vermoeid was kregen we toch 3 maal een U20 mee. Ook dit konden we helaas niet omzetten in doelpunten. Gerjan leek ons nog wat hoop te geven met een mooie achterwaartse slinger vanaf de mid-voor, alleen dacht de scheidsrechter hier anders over en keurde het doelpunt niet goed. Blijkbaar was de bal niet volledig over de lijn. Onze inval keeper Roel heeft ons verder nog redelijk in de wedstrijd weten te houden door een paar harde schoten van de tegenstander netjes af te weren. Einde P3 1-4.

P4: De Laatste periode begonnen we positief om te kijken wat we nog van de situatie konden maken. Al snel kwam de tegenstander weer tot een doelpunt vanaf de mid-voor. Kennelijk had dit wel impact op onze motivatie want hierna was zowel aanvallend als verdedigend weinig structuur meer te bekennen. We hebben nog 3 a 4 aanvallen weten op te zetten maar hieruit niet kunnen scoren. De tegenstander wist nog gebruik te maken van de situatie en kon er nog 2 in het net leggen waardoor we de wedstrijd afsloten met een verliezende stand van 1-7.

Teleurgesteld over het resultaat konden we weer richting Kampen. In de auto hebben we de fouten besproken en daarna de conclusie getrokken deze wedstrijd maar snel te vergeten en met goede moed de volgende wedstrijd in te gaan.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog