Wedstrijdverslag Da1 – Flevo Da 1

Geschreven op 28 oktober 2018

Gisteren gingen we op weg naar Nijkerk voor wedstrijd numero 4 van dit seizoen. Aan de wedstrijd in Nijkerk van vorig jaar hadden we een naar gevoel overgehouden, dus we waren benieuwd en op ons hoede voor wat we dit jaar aan zouden treffen. Het zou in ieder geval veel schelen dat we in een ander bad zouden spelen, waar het publiek wat verder weg zit van het veld.

In de eerste periode waren we een beetje zoekende. Het 8-banen brede bad was nogal ehm… groot. En de afstandspasses moesten daardoor dus ook nogal… ver. Dat ging vaak mis. Gelukkig niet altijd, waardoor Anna en Anouk ook konden scoren. De dames van Flevo deden dit echter ook tweemaal, waarvan een keer vanuit een strafworp, dus na deze periode stond het gelijk.

In periode twee begonnen we langzaam te wennen. De dames vonden elkaar wat beter en de grootte van het veld werd beter benut. De tegenstander leek bovendien al eerste tekenen van vermoeidheid te tonen en al met al zorgde dat ervoor dat we een klein verschilletje konden maken. Romy vond tweemaal het net. De dames van Flevo scoorden slechts eenmaal, onder meer doordat Wendy de bal een keer op het nippertje van de lijn wist te halen, dus stond de teller op 3-4 in ons voordeel.

In periode 3 wist Tara de voorsprong nog iets verder uit te bouwen naar 3-5, maar kort daarna kwam Flevo ook meteen met de 4-5. Vlak na dit doelpunt ging het mis bij onze tegenstanders. Een van de dames van Flevo verloor alle zelfbeheersing toen zij de bal kwijtraakte aan Anouk. Dit ging op een dusdanige manier dat de scheidsrechters besloten een UMV4 toe te kennen. De strafworp werd prachtig ingeschoten door Tara en vervolgens hadden we dus nog 4 minuten een man-meersituatie. Ondanks dat we deze bij reguliere P’tjes nog weleens weten te verprutsen, hebben we deze 4 minuten ten volste kunnen benutten. Achter elkaar vlogen de ballen erin; Anouk (2x), Hellen en Tara wisten de keepster van Flevo te passeren, terwijl Flevo nauwelijks gevaarlijk kon worden en in deze fase van de wedstrijd niet tot scoren kwam.

In het begin van periode 4, tijdens de slotfase van de door de UMV4 ontstane man-meersituatie, kon ook Hanna aan het rijtje doelpuntenmakers worden toegevoegd. Daarna wist Romy opnieuw het doel te vinden. In de slotfase van de periode wist Flevo nog tweemaal te scoren, maar kans op de zege was voor hen allang verkeken op dat moment.

Om een lang verhaal kort te maken; het was weer een ouderwets gezellige avond in Nijkerk, maar dit jaar namen we vervolgens wel de drie punten mee naar huis met een 6-12 overwinning. Doelpuntenmakers waren Anouk 3x, Romy 3x, Tara 3x, Anna, Hellen en Hanna. Hanna’s ouders hebben hun auto als bouwpakket teruggekregen, mede dankzij het vakkundige sloopwerk van Anna. En last but not least, de Mac heeft weer goede zaken gedaan.

Dan nog een huishoudelijke mededeling; wij hebben te horen gekregen dat onze Monica toch wat eerder dan verwacht alweer mee zal kunnen spelen. In de tweede helft van dit seizoen zullen jullie haar naam dus ongetwijfeld ook weer tegenkomen in de verslagen.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog