Brons voor Deltasteur NJK

Geschreven op 27 oktober 2018

Junioren Deltasteur pakken brons op NJK lange afstanden zwemmen

Kylian Heederik en Sven Klink hebben zaterdag 27 oktober bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstanden een bronzen medaille weten te veroveren op de 1500 meter vrije slag. Beide zwemmers van Deltasteur bewezen hiermee wederom tot de top van de Nederlandse zwemmers in hun jaargang te behoren.

Heederik kwam uit in de categorie junioren 4. Lange tijd nam hij in de spannende race de vierde positie in. Bij de start van de laatste 400 meter wist hij iedereen echter te verrassen door enorm te versnellen. In een tijd van 17.11.68 wist hij de strijd om de bronzen medaille te winnen.

Sven Klink ging bijzonder snel af op deze lange afstand maar wist in een stabiel ritme te komen. In een prima race verpulverde hij zijn persoonlijk record met 30 seconden en zwom hij naar de derde plaats op het erepodium.

Naast Kylian Heederik en Sven Klink verscheen ook Quinn Heederik aan de start voor de loodzware 1500 meter vrije slag. De talentvolle zwemmer liet zien zeker niet onder te doen voor zijn leeftijdsgenoten. In een persoonlijk record van maar liefst 41 seconden zwom hij zich in een fantastische tijd van 17.38.05 naar de zesde plaats van Nederland. Hij was hiermee slechts twee honderdste van een seconde verwijderd van een top 5 notering.

De zwemmers van Deltasteur gaan zich nu voorbereiden op de Overijsselse kampioenschappen korte baan zwemmen die in de weekenden van 17 en 18 en 24 en 25 november 2018 plaatsvinden in Nijverdal.

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog