NIEUW: Sterzwemmen bij Deltasteur

Geschreven op 1 september 2018

Met ingang van het nieuwe seizoen (2018-2019) stapt de zwemafdeling van Deltasteur over naar een nieuw opleidingsprogramma, het SterZwemmen. Voorgaande seizoenen werd gebruik gemaakt van de methode Sterrenplan van de KNZB. Binnen Deltasteur is er een nieuw programma geschreven en deze gaat in september gebruikt worden.

Niet alleen de naam, maar ook de inhoud is volledig vernieuwd. Marleen Welten en Annet van Stratum, beide zwemmend voor Deltasteur en trainers bij de jongste jeugd, hebben in een half jaar het nieuwe programma opgesteld. De belangrijkste reden om een nieuw plan te schrijven, was dat de aansluiting tussen het wedstrijdzwemmen en het Sterrenplan ontbrak. Het doel van de opleiding is om spelenderwijs alle basisonderdelen van de zwemsport aan te leren. Ten opzichte van het Sterrenplan gaat het nieuwe SterZwemmen meer aan de slag met het ‘leren zwemmen’. In het nieuwe programma wordt per blok (10 weken) stilgestaan bij 1 specifieke zwemslag. Daarbij worden onderdelen als duiken, keerpunten en drijven veelvuldig behandeld.

Het SterZwemmen is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot +/- 7 jaar (met in ieder geval een A-diploma) om op een leuke/speelse manier kennis te laten maken de zwemsport. Het SterZwemmen duurt 2 jaar met 6 verschillende blokken/sterren die worden afgesloten met een diploma! Mocht je alle 6e diploma’s op zak hebben ontvang jij een leuke verrassing, kom je ook bij ons zwemen in Kampen of IJsselmuiden?

Wil je een proefles meedoen? Dat kan! Voor het aanmelden van een proefles of meer informatie kijk op: www.deltasteur.nl/sterzwemmen

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog