Wedstrijdverslag H2 – EZ&PC 1

Geschreven op 20 maart 2018

Deltasteur 2 krijgt wat het verdient.

Een week na de teleurstellende pot tegen Aqua Novio mocht Heren 2 zich op 3 maart weer klaarmaken voor een volgende uitdaging. De mannen mochten een pokkeneind rijden voor een potje waterrugby in het enkeldiepe badje in Elst. Zonder Sjoerd, Niels, Kyle (voornamelijk fysiek ongemak) en Lars (definitief over naar Heren 1), maar met Roel (nu vast in Heren 2), Peter H. en Pietertje (deze keer de “Sjaak AANhaak”) was het team op een aantal plekken gewijzigd.

Een aangename verrassing was dat scheidsrechter Quirina van Z. (al eerder benoemd dit seizoen) een van de twee fluitisten zou zijn. Verder scheelde het dat de verlichting in het zwembad was verbeterd (veel beter zicht) en gaf de andere scheidsrechter aan dat hij actief de spelregels zou volgen wat betreft het springen vanaf de grond. Al met al voldoende positieve uitgangspunten bij het begin van de wedstrijd. Nu alleen zelf nog maar even een goede pot spelen…

Traditiegetrouw begonnen we de wedstrijd met onze bekende M-zone, waarbij we vertrouwden op onze vaste waarde in de goal, Geert. De beginfase werd gebruikt om even af te tasten. We misten een opgelegde kans vanuit een man-meer en we kregen toch 2 doelpunten om de oren aan de ondiepe zijde van het bad. Beide schoten werden aangeraakt door een verdediger, dus onze keeper was hier beide keren kansloos. Maar via een mooie boogbal van Jos (onder het goedkeurende oog van de scheidsrechtster) en een midvoor-goal van Bossie stond na het eerste partje de 2-2 op het scorebord. Beide ploegen zouden ook in de rest van de wedstrijd aan elkaar gewaagd blijven.

In het tweede kwart bleef het stuivertje wisselen met de doelpunten. Bossie scoorde wederom vanaf de midvoor en Dennis W. mocht vanaf afstand aanleggen, maar in de rust was het toch 5-4 voor EZPC 1. Het scoreverloop in de derde periode verliep identiek aan die van het 2e kwart en ondanks de goals van Bossie (midvoor) en Reinier (man-meer) stond het ineens 8-6 voor de thuisploeg. Maar geen paniek, mannen. We hebben ondertussen de 2 kwarten gehad met het verdedigen aan de ondiepe zijde. Het laatste kwart kunnen we eindelijk rustig verdedigen op “normale diepte”. De passing aan de zijde van EZPC is net zo discutabel als die van onszelf, dus we schakelen over naar een pressing. Het is tijd voor Peter H. om zijn midachter-kunsten te tonen en de rest moet als een speer in de contra-aanval wanneer we balbezit krijgen. Zo gezegd, zo gedaan…

Vol goede moed beginnen we aan het laatste kwart van de wedstrijd. Een periode waarbij ook de mensen achter de jurytafel besluiten om mee te doen en de thuisploeg een handje proberen te helpen. Telt u even mee?

Al vrij snel maakt Jesse een mooie goal (8-7), gevolgd door een tegendoelpunt vanuit een man-minder (p’tje Peter H.), 9-7. Bossie verzorgt de aansluitingstreffer, wederom vanaf de midvoor (9-8). Jesse maakt op 2 minuten voor het einde de 9-9. 16 seconden later krijgt Deltasteur 2 een man-meer, waaruit zelfs wordt gescoord (9-10). Dit doelpunt wordt wel toegekend, maar komt waarschijnlijk “in de hectiek aan de jurytafel” niet op het wedstrijdformulier en ook niet op het scorebord.

De wedstrijd wordt verder op ons gemak uitgespeeld en we creëren zowaar nog twee 100% kansen vanuit “de break”, maar beide mogelijkheden zijn niet besteed aan Roel (op de keeper) en Dennis W. (via het water huizenhoog over). De winst is binnen!

Bij de inspectie van het scorebord en het wedstrijdformulier is het de aanvoerder van de Kampenaren al snel duidelijk (net als de rest van Deltasteur 2) dat er een doelpunt te weinig genoteerd is. Zie dat dan maar eens recht te zetten! Helemaal wanneer de mannelijke scheidsrechter bij hoog en laag volhoudt dat dit de juiste eindstand is. Gelukkig is hulp onderweg in de vorm van scheidsrechter Quirina en ook zij geeft aan dat de stand op het bord niet de juiste is. Ook volgens haar zou Deltasteur deze wedstrijd gewonnen hebben. Vanzelfsprekend ontstaat er een discussie, waarbij de aanvoerder van de tegenpartij al niet heel erg hard protesteert. Hij weet ook heel goed wat er aan de hand is…

Uiteindelijk duurt het een volle 20 minuten voordat de correctie wordt toegepast. Met een dikke knipoog van de scheidsrechtster wordt onze inleenkracht Peter H. gebombardeerd tot doelpuntmaker en matchwinner van deze pot! Hiermee krijgt Deltasteur 2 wat het verdient (eindelijk weer 3 punten!) en hebben we wat te vieren in de kantine. Vanzelfsprekend worden deze 3 punten gevierd onder het genot van een biertje, samen met de betere helft van het scheidsrechtersduo. Dag Quirina, tot de volgende wedstrijd…

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog