Wedstrijdverslag H2 – Woelwaters 1

Geschreven op 26 februari 2018

Het verval zet door bij heren 2 in de 2e seizoenshelft.

Zaterdag 17 februari reisden de heren van heren 2 af naar Harderwijk voor een lastige uitwedstrijd in en tegen de Woelwaters heren 1 . Met wat zieke en geblesseerde spelers moest de aanvoerder een beroep doen op jeugdspelers Marc Beens en Jeroen Brands. Deze 2 jonge mannen hebben goede status als het gaat om trainingsopkomst en inzet tijdens de trainingen en doen niet onder voor het niveau in heren 2.

De eerste periode ging het spel op en neer en waren er kansen voor beide teams. De heren van de Woelwaters waren het die de score openden na een minuut spelen. Binnen een minuut kreeg Deltasteur een man-meer en na wat rond spelen was het Reinier van Belle die de score opende voor Deltasteur. In het vervolg waren de Harderwijkers die 2 keer scoorden en de Kampenaren tegen een kleine achterstand aankeken. Met nog een kleine minuut spelen was er weer een man-meer-situatie waaruit Sjoerd Eenkhoorn wist te scoren. Wat een tussenstand opleverde van 3-2.

De opening van het 2e kwart verliep wat rommelig maar het was aanvoerder Dennis Wildeboer die op zijn manier de stand weer gelijk bracht. In het vervolg ging de score gelijk op met 2 doelpunten voor Harderwijkers en 1 voor Deltasteur gemaakt door wederom Reinier. Tussenstand na het 2e kwart is dan 4-3 . Oftewel eigenlijk nog niets aan de hand op dat moment , er was nog niets beslist de wedstrijd was nog compleet open. Misschien zat er dan toch nog een punt in voor de heren uit Kampen.

Het begin van de 3e periode was zowaar een offensiefje van Deltasteur. Het was aanvoerder Dennis Wildeboer die de stand na 1,5 minuut op 5-5 bracht. In de volgende minuten die volgden ging het echter minder met Heren 2 . Met 3 p’tjes binnen 1 minuut voor drie verschillende spelers van Deltasteur en een doelpunt van de tegenpartij was de achterstand weer een feit. Het vervolg was niet veel beter met 2 p’tjes voor de oudere garde, wat in een man-meer-situatie voor de mannen van de Woelwaters weer een doelpunt opleverde en voor Deltasteur de achterstand op het scorebord weer bracht op 7-5.

De 4e periode was echter niet best voor de heren van Deltasteur. Met 6 p’tjes wat resulteerde in 2 rode vlaggen voor Deltasteur was de wedstrijd gespeeld. Er was geen overleg meer er moest te vaak aan de rem getrokken worden en de scheidsrechterlijke beslissing werden in twijfel getrokken door de heren. En bij waterpolo weet je dat dat “not done” is en konden Dennis en Jos op tijd onder de douche. Je zou mogen verwachten van deze ervaren spelers dat ze leren uit het verleden, maar helaas.

De eindstand van 9-6 stond op het bord en gezien de laatste periode was dit niet meer dan verdiend.

Op naar volgende week waar de mannen van Aqua-Novio op bezoek komen in Kampen. Een week de tijd dus om het team weer bij elkaar te rapen om zich voor te bereiden op de mannen uit Nijmegen.