Wedstrijdverslag H2 – Aqua Novio’93

Geschreven op 26 februari 2018

Deltasteur H2 zakt door de ondergrens.

Heren 2 wordt al een tijd geteisterd door ziekte. Dit in combinatie met verplichtingen op het werk en in de familiesfeer (participizza-/ouderavonden, altijd een feest!) zorgt ervoor dat Heren 2 al wekenlang incompleet op de trainingen verschijnt. Waar we in de eerste seizoenshelft hier nog weleens overheen konden stappen tijdens de wedstrijd, zo vaak zakken we in de laatste wedstrijden hiermee door het ijs.

Niet van achteren aansluiten bij een normale aanval, zwakke passing op de mid-voor, verkeerde keuzes in de afronding, slecht uitgevoerde man-meers, slechte schoten op doel; zomaar een aantal zaken waarin heel Heren 2 op dit moment grossiert (je weet het: winnen en verliezen doen we altijd samen…). Daar waar we in het afgelopen seizoen altijd konden rekenen op sturing van coach Anouk, moeten de mannen van het 2e het nu onderling oplossen. Een voorlopige conclusie is dat dit (momenteel) niet werkt. We halen gewoon niet het beste uit onze gezamenlijke kracht. Enorm zonde, want een stabiele 4e positie op de ranglijst is eigenlijk waar Deltasteur Heren 2 hoort (en heel misschien zelfs wel in de top 3). Een positie waar Heren 2 nu erg ver vanaf dobbert…

Afgelopen zaterdag trad Heren 2 aan voor de thuiswedstrijd tegen Aqua Novio’94 H3 uit Nijmegen. Binnen no time stonden de Kampenaren achter met 0-3. Hiervoor waren eenmaal een onterecht goedgekeurd doelpunt (bal niet in zijn geheel over de doellijn) en een man-minder, zonder dat iemand eruit gestuurd was, de oorzaken. Lars dacht namelijk dat hij eruit gestuurd was door de warrig fluitende scheidsrechters, maar dit bleek niet het geval. Dit was iets wat Niels en Dennis W. later in de wedstrijd ook nog zou overkomen. Erg jammer, want dit kostte ons in totaal twee tegendoelpunten. Zelf misten we in deze periode ook nog een man-meer.

In de tweede periode stelde Heren 2 orde op zaken. Na eerst nog de 0-4 te moeten slikken, gaven we eindelijk gas en konden we bij vlagen ons normale niveau halen. Lars maakte een keurige 1-4, gevolgd door Jesse (2-4) en Dennis W. (3-4) beiden uit een man-meer. Deze twee laatste treffers werden mogelijk gemaakt door een perfecte eindpass van Bossie. Vervolgens scoorde Dennis W. vanuit de counter (man-minder) de gelijkmaker, 4-4. Deltasteur 2 zat weer helemaal in de wedstrijd en kon weer opnieuw beginnen.

Helaas zakten we in de derde periode door de ondergrens. Een velddoelpunt en 2 goals uit een man-minder zorgden weer voor een achterstand. Aanvallend brachten we hoegenaamd niets. Alleen Kyle kon uit een man-meer nog een keer scoren (5-7). Eigenlijk kwamen in deze periode al onze fouten uit de inleiding van dit stukje om de hoek kijken. Het was niet zo zeer dat de gasten uit Nijmegen zo goed waren. Nee, wij speelden zelf zo slecht.

In de laatste periode konden we onszelf niet nogmaals oprichten, zoals we dat in de tweede periode gedaan hadden. Sterker nog, we continueerden het slechte spel uit de derde periode. We misten nog 2 man-meer-situaties en kregen er zelf nog 2 (en een strafworp) tegen. Pas 10 seconden voor het einde van de wedstrijd mocht Reinier nog een lekker doelpunt aantekenen, maar het kwaad was toen allang geschied (6-9). In de laatste seconde van de wedstrijd werd Geert nog eenmaal gepasseerd en zo deelde ook hij in de algehele malaise waar Heren 2 op dit moment in verkeert.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog