Wedstrijdverslag H1 – Aqua’68

Geschreven op 26 februari 2018

Deltasteur wint van nummer laatst.

Na drie nederlagen op rij, heeft het eerste herenteam van Deltasteur afgelopen weekend gewonnen van Aqua’68 uit Assen. Tegen de nummer laatst waren de doelpunten aan het begin van de wedstrijd schaars, maar uiteindelijk werd er met 14-4 een duidelijke overwinning behaald en is de Kamper formatie gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Deltasteur moest het tegen de puntloze Assenaren doen zonder Erwin Rotman (vakantie) en coach Anouk Spoolder, die vanwege een schorsing vanaf de tribune moest toekijken. Harro Loos en Martijn Klasens namen de coaching van haar over. Daarnaast is Lars van Putten met zijn zesde optreden nu definitief selectiespeler van heren 1.

In de eerste periode waren de verhoudingen in de wedstrijd meteen duidelijk. Aqua’68 kon aanvallend geen vuist maken en Deltasteur nam het initiatief. De vizieren aan Kamper zijde stonden echter nog niet op scherp, waardoor pas na vijf minuten de eerste treffer genoteerd kon worden via Chris Bos. Het was echter Aqua’68 dat niet veel later een strafworp kreeg en daarmee op 1-1 kwam.

Voor de tweede periode was de opdracht daarmee duidelijk. Defensief scherp blijven spelen en voorin de kansen afmaken. Deze opdracht bleek niet tegen dovemansoren gericht. In de eerste aanval van de tweede periode was het meteen raak via Erik van Dijk. Dit doelpunt was min of meer beslissend voor de wedstrijd. Vervolgens liep de thuisploeg uit Kampen namelijk uit naar een 7-1 ruststand. Achtereenvolgens Dico Eenkhoorn, Erik van Dijk, Jeffrey Metselaar en wederom twee keer Erik van Dijk waren de doelpuntenmakers.

In de derde periode wist Aqua’68 voor het eerst weer wat terug te doen. Voor een ommekeer zorgde dit echter niet. Beide ploegen wisten daarna een tijd lang het doel niet meer te vinden. Tot twee minuten voor het einde. Chris Bos wist in iets minder dan een minuut een zuivere hattrick te scoren en het gat verder te vergroten. Dit was voor Aqua’68 een teken om wat terug te doen. Met twee treffers werd de periodestand bepaald op 10-4.

In de laatste periode was het bijna eenrichtingsverkeer naar het doel van de Assenaren. Door opnieuw twee treffers van Erik van Dijk en doelpunten van Peter van Gelder en Dico Eenkhoorn werd de eindstand bepaald op 14-4. Aqua’68 kreeg nog één grote kans op een doelpunt, maar de toegekende stafworp werd knap gestopt door keeper Michael Piest.

Periodestanden: 1-1; 6-0; 3-3; 4-0

Doelpunten: Erik van Dijk (6x), Chris Bos (4x), Dico Eenkhoorn (2x), Jeffrey Metselaar (1x), Peter van Gelder (1x)

Manmeer: 2 uit 4

Manminder: 0 uit 2

Stafworp tegen: 1 uit 2