Deltasteur weet weer wat verliezen is

Geschreven op 29 januari 2018

Na drie overwinningen op rij, heeft het eerste herenteam van Deltasteur afgelopen weekend verloren van de Walvisch uit Groningen. In een slechte wedstrijd van de Kamper formatie, werd een inhaalrace aan het einde niet met een punt beloond en werd er met een 9-8 nederlaag huiswaarts gekeerd.

 Vanaf de start van de wedstrijd zaten de heren uit Kampen niet goed in de wedstrijd. Passes waren onnauwkeurig, waardoor de wedstrijd meer leek op een zwemwedstrijd, dan op een wedstrijd waterpolo. De Walvisch wist hier van te profiteren en rondde de eerste manmeer van de wedstrijd af. Nadat de Groningers ook op 2-0 waren gekomen. Wist Chris Bos Deltasteur van de nul af te krijgen.

In de tweede periode bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Deltasteur speelde slordig en de Walvisch wist hier sporadisch van te profiteren. Nadat de Walvisch was uitgelopen naar 4-1 was het voor coach Anouk Spoolder tijd om een time-out aan te vragen en niet zonder succes. In de daaropvolgende aanval was het Dico Eenkhoorn die raak schoot. Deltasteur wist deze lijn echter niet door te trekken, de Walvisch wist nog wel één keer het net te vinden voor de rust. Daarmee was de ruststand bepaald op 5-2.

Nadat vroeg naar de rust de Walvisch wederom had weten te scoren, leek Deltasteur wat terug te gaan doen. Via doelpunten van Erwin Rotman en Erik van Dijk kwam de ploeg weer terug in de wedstrijd en werd het gat verkleind naar twee doelpunten. Er werd. Nadat, via een discutabel doelpunt, de Walvisch het gat weer drie doelpunten was geworden, scoorde Erwin Rotman opnieuw om de stand na drie periodes op 7-5 bepaald.

De hoop op 3 punten werd echter snel de kop ingedrukt door de Groninger studenten. Via twee doelpunten liep de Walvisch, in de vierde periode, uit naar een voorsprong van vier doelpunten en leek de wedstrijd beslist. Maar niets bleek minder waar, Erik van Dijk nam Deltasteur op sleeptouw en wist met drie doelpunten het verschil te verkleinen naar één doelpunt. Helaas wist Deltasteur een laatste kans op een gelijkspel niet te benutten en daarmee was de eindstand bepaald op 9-8.

Periodestanden: 2-1; 3-1; 2-3; 2-3

Doelpunten: Erik van Dijk (4x), Erwin Rotman (2x), Chris Bos (1x), Dico Eenkhoorn (1x)

Manmeer: 2 uit 5

Manminder: 3 uit 4

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog