Wedstrijdverslag H1 – Proteus 1

Geschreven op 22 januari 2018

Deltasteur wint na heet avondje in Twello.

Voor de tweede wedstrijd van 2018 moesten de heren van Deltasteur naar Twello. Tegenstander Proteus stond voorafgaand aan de wedstrijd op de één na laatste plaats en staat onder leiding van Marcel van Tilburg, de oud trainer van Deltasteur. In het warme, smalle bad van Twello werd de wedstrijd gekenmerkt door veel uitsluitingen voor beide teams. Proteus kon daardoor lange tijd in het spoor van Deltasteur blijven. Uiteindelijk waren het toch de Kampenaren van Deltasteur die met een 10-13 overwinning het bad verlieten.

De eerste aanval leverde voor Deltasteur meteen een doelpunt op. Met een tegenstander op zijn nek wist Erwin Rotman toch een schot op doel te lossen en tekende daarmee voor de 1-0. Nadat Proteus via topscoorder Marc Dassel op gelijke hoogte was gekomen, was het Thijs Fikkert die de Kampenaren opnieuw op voorsprong schoot. Met deze treffer leken bij beide teams de aanval warmgedraaid. Kort na de 2-1 profiteerde Proteus van een uitsluiting bij Deltasteur en kwam op gelijke hoogte. In de aanval daarop waren de rollen omgedraaid. Deltasteur kreeg een manmeer en Erik van Dijk wist deze succesvol af te ronden. Hierna wist Proteus de rollen echter voor even om te draaien. Via een strafworp en manmeer kwam Proteus voor het eerst op voorsprong. Deltasteur toonde echter veerkracht en schakelde een tandje bij. Erwin Rotman en Erik van Dijk (strafworp) scoorden beide hun tweede doelpunt van de wedstrijd en bepaalde eindstand van periode één op 4-5.

In de tweede periode waren het vooral de Kamper mannen die uitsluiting toebedeeld kregen. Vijf uitsluiting en een (gemiste) strafworp leverden Proteus echter maar twee treffers op. De twee treffers die Deltasteur maakten via opnieuw Erik van Dijk en Thijs Fikkert (manmeer) waren genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan. Inmiddels zaten er bij Deltasteur al drie mensen in foutenlast, hetgeen in het vervolg van de wedstrijd nog een probleem kon gaan worden.

In de derde periode veranderde er weinig aan het spelbeeld. De wedstrijd bleef gelijk opgaan en er bleven aan beide kanten veel uitsluitingen uitgedeeld worden. Beide teams wisten goed gebruik te maken van deze geboden kansen. Proteus maakte de eerste twee doelpunten van de periode, beide uit een manmeer. De laatste was een pijnlijke voor Deltasteur. Dico Eenkhoorn kreeg zijn derde uitsluiting en moest de rest van de wedstrijd toekijken vanaf de bank. Deltasteur leek echter niet geschrokken, de Kamper formatie profiteerde vervolgens twee keer van een manmeer. Thijs Fikkert en Erik van Dijk brachten met deze treffers Deltasteur opnieuw op voorsprong. Het slotstuk van de derde periode was voor de mannen uit Twello. Negen seconden voor tijd tekenden zijn voor de 9-9.

In de vierde periode was alles daarmee nog mogelijk. De fysieke wedstrijd bleek echter zijn tol te eisen bij de thuisploeg en Deltasteur werd qua spel de bovenliggende partij. De tweede manmeer van de periode werd door de bezoekers succesvol afgerond via Jeffrey Metselaar, waarna het een minuut later Erik van Dijk was die voor de eerste marge van twee doelpunten tekende. Na enkele knappe reddingen van Kamper doelman Michael Piest, leek Erik van Dijk de wedstrijd definitief te beslissen. Met zijn zesde treffer werd het gat drie doelpunten. In het restant van de wedstrijd wisten beide teams nog één maal doel te treffen. Het laatste doelpunt van Chris Bos bepaalde de eindstand op 10-13.

Periodestanden: 4-5; 2-2; 3-2; 1-4

Doelpunten: Erik van Dijk (6x), Thijs Fikkert (3x), Erwin Rotman (2x), Jeffrey Metselaar (1x), Chris Bos (1x)

Manmeer: 6 uit 9

Manminder: 6 uit 12

Strafworpen voor: 1 uit 2

Strafworpen tegen: 1 uit 2

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog