Wedstrijdverslag H2 – DWK 3

Geschreven op 18 januari 2018

DWK H3 – Deltasteur H2

Een week na de uitstekende uitwedstrijd tegen PFC Rheden H1, werd het 2e team van Deltasteur om 21:00 in Barneveld verwacht voor de wedstrijd tegen het 3e team van DWK.

De wedstrijd werd uitstekend begonnen, dankzij twee vlugge doelpunten van huidig topscorer Dennis Bos. DWK liet niet direct over zich heen lopen, en maakte dan ook twee doelpunten wat de stand weer op gelijke hoogte bracht. Deltasteur kreeg een U20 mee, die na een aantal mislukte doelpogingen toch werd benut door Dennis Bos. Aanvoerder van de Kampenaren Dennis Wildeboer, wist de eerste periode af te sluiten met een doelpunt wat de stand bracht op: 2-4

Er werd besloten in de tweede periode nu ook echt door te pakken, en die punten zo snel mogelijk veilig te stellen. Al snel werd er gefloten voor een U20 in het voordeel van Deltasteur, die door een goed reactievermogen werd benut door de aanvoerder. Hierop volgend wist oud topscorer Sjoerd Eenkhoorn tweemaal het net te vinden. Tussen deze twee doelpunten door wist DWK nog een doelpunt te maken. Tweede periode werd dus afgesloten met een 3-7 op het scorebord.

Het plan was ook de derde periode gefocust en scherp te blijven spelen. Na goed inzwemmen wist wederom Dennis Wildeboer tweemaal te scoren, en zo de score uit te bouwen. Na een U20 voor Jos van der Kamp, volgde een vreemde UMV wat betekende dat Jos de wedstrijd niet uit zou spelen. Zelfs een plek op de reservebank werd niet goed gekeurd door de scheidsrechters, dat werd dus alvast douchen voor de linkshandige geweldenaar. Maar Deltasteur liet zich allesbehalve van de wijs brengen, en ging gefocust verder met het uitbouwen van de score. Door drie snelle counteruitbraken wisten Lars van Putten (2x) en Jesse van Driel er drie doelpunten bij te maken: 3-12.

De laatste periode ging van start. Dennis Bos liet zich nog eens zien, door twee prima doelpunten te maken. Hierop volgde een wat slordige periode van de Kampenaren, en de mannen van DWK wisten dan ook twee keer te scoren. Lars van Putten kwam uiteindelijk nog met het laatste doelpunt om de wedstrijd toch lekker af te sluiten: 5-15

De drie punten gaan mee naar Kampen, voor de mannen uit Barneveld dus nog wat werk aan de winkel. Voor Deltasteur H2 betekent deze winst dat ze voorlopig blijven staan op een 5e positie in de ranglijst. Volgende week zaterdag komt Nunspeet H3 op bezoek in de Steur, een tegenstander van een ander kaliber. Zeker dan wordt weer de volledige focus en scherpte geëist.

Doelpunten: Dennis Bos 5x, Dennis Wildeboer 4x, Lars van Putten 3x, Sjoerd Eenkhoorn 2x, Jesse van Driel 1x

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog