Wedstrijdverslag H1 – De Walvisch

Geschreven op 9 januari 2018

Deltasteur wint met ruime cijfers van De Walvisch

Op zaterdag 6 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar op het programma. Ditmaal was De Walvisch de tegenstander, deze ploeg bevind zich op de 11e plek op de ranglijst. Nog voordat de wedstrijd was begonnen werd al duidelijk dat er kansen waren voor de heren van de Deltasteur omdat de tegenstander zonder wissels aan de wedstrijd begon.

Het waren toch de mannen uit Groningen die als eerste wisten te scoren door een strafworp te benutten. Dico Eenkhoorn wist als eerste namens Deltasteur te scoren vanuit een manmeer situatie. Daarna was het Thijs Fikkert en Erik van Dijk(2x) die met scherp van afstand schoten en Deltasteur op een 4-1 voorsprong brachten. De uitploeg wist aan het eind van de periode nog wel een keer te scoren maar al snel werd duidelijk dat er weinig te halen viel in Kampen.

In de tweede periode bleef Deltasteur het tempo opvoeren en dit resulteerde in een paar mooie contra doelpunten waardoor de voorsprong uitgebreid werd naar 8-3. Ook in de derde periode hield Deltasteur het tempo hoog in de wedstrijd waardoor er veel doelpunten vielen. In deze periode wist Deltasteur zes keer te scoren en daarmee de stand na drie periodes op 14-3 te brengen.

In de laatste periode kreeg één van de spelers van De Walvisch zijn derde persoonlijke fout, dit betekende dat de uitploeg de laatste zes minuten met een man-minder moest spelen. Hier wisten de heren van Deltasteur goed van de profiteren door maar liefst acht keer te scoren in de laatste periode. Door wat onoplettendheid in de verdediging kon de ploeg uit Groningen nog twee keer scoren. Hiermee kwam de eindstand op 22-5.

Al met al was het een makkelijke wedstrijd voor de heren van de Deltasteur, maar ondanks dat het gemakkelijk ging werd er nog wel goed gespeeld. Over twee weken staat de eerst volgende wedstrijd op het programma. Dan moeten de heren van Deltasteur naar Proteus. Dit blijkt voor Deltasteur altijd een lastige opgave in het warme en kleine bad in Twello.

Doelpunten: Thijs Fikkert 5x, Chris Bos 4x, Erwin Rotman en Jeffrey Metselaar 3x, Dico Eenkhoorn, Jos van der Kamp en Erik van Dijk (2x) en Wijnand Feuerstein (allen 1x).

Man meer: 3 uit 4

Man minder: 1 uit 4

Strafworpen tegen: 1 uit 2

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog