Senioren zwemmers sterk op ONK

Geschreven op 27 december 2017

HOOFDDORP – Vlak voor Kerst werd in Hoofddorp de Open NK (ONK) zwemmen gehouden. Namens Deltasteur kwamen zes zwemmers in actie. Na de goede prestaties van de junioren/jeugd zwemmers een week geleden tijdens de NJJK te Eindhoven wilden ook de ‘oudere’ zwemmers laten zien wat ze waard waren.

Op donderdag werd geopend met de 4x50m borstcrawl mixed estafette. Gert van ’t Oever, Jari Hofsink, Naomi Hofsink en Annet van Stratum zwommen zich met goede individuele tijden naar een 14e plek van Nederland. Marit Boxum kwam daarna aan de start voor haar individuele 50m rugcrawl. Ze zwom 30.98 na een allesbehalve perfecte race. De tijd zorgde uiteindelijk wel voor tevredenheid. Jari Hofsink zwom de ONK na 2,5 week een flink griep te hebben gehad. Vooraf werden er dan ook geen grootse prestaties verwacht. Op de 100m rugcrawl (1.01.61) en 50m vlinderslag (27.57) zwom Jari voor dit moment prima tijden. Aan het einde van de eerste dag stond de 100m vlinderslag op het programma. Annet (1.07.52) en Marit (1.07.95) deden het goed maar pr’s bleven uit.

De tweede dag leverde een hele mooie 59.30 op voor Naomi tijdens de 100m borstcrawl. Dit was haar snelste tijd ooit individueel gezwommen. Gedurfd in 28.0 opende ze haar race en het hoge tempo kon ze vasthouden tot en met de finish. Annet was allesbehalve ‘fit’ op dag twee, maar verassend genoeg knokte zij zich op de 100m borstcrawl toch naar 58.76. Gert zwom exact zijn pr (2.13.87) op de 200m wisselslag en dat was ook boven verwachting. Hij bleek nog goed mee te kunnen met de zwemmers die toch zeker het drievoudige aantal trainingsuren draaien per week. Het was niet de ochtend van Marit. Op de 100m rugcrawl en de 100m borstcrawl kwamen haar pr’s niet in beeld. De tweede dag werd afgesloten met de 4x200m borstcrawl bij de dames. Annet, Naomi, Marit en Maaike Doornwaard kwamen voor Deltasteur aan de start. De individuele inspanningen zorgden ervoor dat de dames hun huzarenstukje van vorig jaar (finale halen) niet konden herhalen. Ondanks dat qua pr’s een finaleplek haalbaar leek bleef deze dit jaar buiten bereik.

Foto: Henri Kragt

Tijdens de laatste sessie zorgde Annet voor een verassing door de B-finale te halen op de 50m borstcrawl. Dit ging ook nog eens in een pr (26.35). Even daarvoor had Gert een sterke 100m borstcrawl gezwommen in 53.52. Een van zijn snelste tijden afgelopen jaren. Marit zwom een tijd van 29.94 op de 50m vlinderslag en Annet 29.51 (pr en cr). Voor beide dames betekenden dit goede tijden en een fijne opwarmer naar de estafette 4 x 100m borstcrawl. Dat was het sluitstuk van deze morgen. Naomi, Maaike, Marit en Annet zwommen naar een zeer snelle 3.58.05 en dat was bijna een seconde sneller dan het clubrecord wat ook op naam van deze vier dames stond. De dames blijven zich elk jaar verbeteren wat erg knap is. Twee jaar geleden stond het clubrecord nog 3,5 seconden langzamer. Voorafgaand aan de avondsessie tijdens de warming-up voelde Annet de lange dag wel in het lichaam zitten. Toch zwom zij naar weer een tijd onder haar oude pr en tikte fraai als 15e van Nederland aan in 26.36.

De zwemselectie houdt nu een kleine vakantie waarbij wel getraind wordt. In het tweede weekend van januari staat ronde 2 in de landelijke competitie voor de deur.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog