Deltasteur in de prijzen bij NJJK

Geschreven op 18 december 2017

Deltasteur in de prijzen bij NJJK Eindhoven

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap voor Jeugd en Junioren (NJJK) op de korte baan in Eindhoven. De beste zwemmers treden aan en strijden om de medailles. Julia van den Bosch, Demi Westendorp, Milou ten Koppel, Yanieck Frijstein en Kylian Heederik waren aanwezig namens Deltasteur en zetten knappe prestaties neer.

Yanieck opende vrijdag 15 december het bal met een prachtige vijfde plek op de 200m schoolslag en deed dat met een pr van drie seconden: 2.52.46. Kylian Heederik moest vlak daarna aan de bak en het werd een mooie strijd met zijn eeuwige twee rivalen (Esper Schreurs en Wesley Zulver). Uiteindelijk mocht hij een zilveren medaille ophalen met een tijd van 2.28.71.

Ook op de 200m rugcrawl zwom Yanieck een hele dikke pr met 2.34.24 (-4.7) en werd hier keurig zesde van Nederland mee. Direct daarna ging Kylian weer harder dan ooit op de 200m rugcrawl met 2.18.51 (-0.4) en werd zevende. Milou ten Koppel zwom de pittige 400m wisselslag en waar het door kwaaltjes lange tijd niet lukte, werd het vandaag een pr. Met 35.00 op de laatste 50m zat het met het knokken wel goed. Eindtijd is 5.30.13 (-0.4).

En dan als laatste op de ochtend was het de beurt aan Demi Westendorp. Ze stond vierde geplaatst op de 50m rugcrawl maar haar wens was wederom een bronzen medaille halen, net als vorig seizoen. Precies een seconde ging er van haar pr af en met 32.74 behaalde ze een hele mooie bronzen medaille!

Julia van den Bosch debuteerde zaterdag 16 december op de NJJK. Een beetje spanning had de jongste deelneemster van Deltasteur toch wel. Op de 200m rugcrawl werd het uiteindelijk een hele mooie 14e plek van Nederland in een nieuw pr van 2.49.87 (-2.6).

Daarna was het Demi die ook de 200m rugcrawl zwom. Na de lange ochtend ging het iets moeizamer dan op de 50m maar met een achtste plek en 2.41.74 kon ze best tevreden zijn. En last but not least sloot Kylian de dag af met de 400m wisselslag. In een prachtige pr van 4.52.65(-3.2) pakte hij zilver!

Met 11 starts, 9 pr’s en 3 medailles als tussenstand op zaterdag aan het einde van de dag gaan we die laatste dag met een goed gevoel tegemoet.

Yanieck 1.22.27 (elfde) en Kylian 1.09.48 (vierde) zwommen beide de 100m schoolslag. Beide tijden lagen op de pr’s en eigenlijk waren ‘we’ hier best tevreden mee. Zondagmiddag komen de heren voor de laatste keer aan de start van dit toernooi. Maar eerst ging Demi van start op de 100m rugcrawl. Met 1.10.64 zwom ze een geweldige tijd en net als zaterdag bij de 50m rugcrawl was dit goed voor het brons!

Als afsluiter van een mooi en zeer geslaagd NJJK nog een keer Yanieck en Kylian aan de start voor de 200m wisselslag. Yanieck finishte als negende van Nederland en had een pr van 4.5 seconde. Kylian sloot af met een zilveren medaille op de 200m wisselslag.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog