Wedstrijdverslagen O.13

Geschreven op 11 december 2017
Onder 13 wint in Twello.
De pupillen van het onder 13 team hebben een mooie pot waterpolo gespeeld tegen Proteus, Twello, waarbij ze de overwinning mee naar huis konden nemen. Dik verdiend!
De middag begon wel met enkele opstart problemen, toen bij vertrek bleek dat Judith te laat uit haar gymwedstrijd zou komen. Rita was bereid haar uit IJsselmuiden op te halen, maar toen werd duidelijk dat de zwemtas van Ilse nog thuis lag…
Met de andere 7 pupillen zijn we maar vast vertrokken en gelukkig kwamen vlak voor de wedstrijd gestart werd de dames Judith en Ilse toch nog op tijd en omgekleed het zwembad binnen lopen.
De eerste periode was het nog even zoeken naar de vorm. De bal ging over en weer en van hand tot hand, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. In het 2e partje werd aan beide zijdes twee maal gescoord. Oscar keepte heel goed en wist enkele ballen tegen te houden. Het eerste doelpunt van Deltasteur kwam van de hand van Melle, die keurig zoals voor de match afgesproken de bal ontving via achtereenvolgens Luc, Roos en Ilse. Een heel goed uitgevoerde aanval! Ook de tweede goal werd gescoord door Melle in deze periode, een mooi afstandsschot, prima gedaan.
Na de rust ging het jongste Deltasteur team voortvarend verder en kon er een mooie voorsprong van 2-5 worden opgebouwd. Thijmen, Judith en Roos waren om beurten belangrijk in de verdediging en ook in de aanval liep het lekker. Tim was een paar keer gevaarlijk voor de goal van Proteus. Bas, Ilse en Luc kwamen tot scoren en de winst leek ons daarmee niet meer te kunnen ontgaan. Na een foute wissel ( niet zomaar erin springen, Luc!) en wat rommelig verdedigen werd het in de laatste minuut dan toch nog even spannend toen Proteus terug wist te komen tot 4-5! Maar de secondes tikten weg en echt penibel werd het niet meer. De drie punten zijn voor ons!
Wedstrijd verslag onder 13- Swoll
Na de gewonnen uitwedstrijd in Twello was het nu zaak de ingezette goede lijn door te trekken bij deze derby tegen Zwolle. Harro en Martijn namen de coachende taken voor hun rekening en zetten de pupillen op scherp. De opdracht was duidelijk: pressing hele veld, laat ze niet in het spel komen en zwem vrij als je in de aanval bent!
Met Melike en Alwin als nieuwe spelers erbij kwam het aantal wissels uit op vier. Reden te meer om vol gas te spelen, je kan altijd gewisseld worden als je moe wordt!
Al snel bleek Zwolle geen partij voor onze gretige pupillen. Bas, Roos en Melle scoorden vlot drie treffers. Keeper Oscar kreeg in de laatste secondes van de 1e periode wel een tegendoelpunt te verwerken, maar was verder goed op dreef.
In de tweede periode ging het team heel voortvarend verder. Met achtereenvolgens doelpunten van Kim (2x), Melle, Tim en Roos werd Swoll volledig weggespeeld. Melike en Alwin kregen ruim speeltijd en konden zo wedstrijdervaring opdoen. Met twee handen de bal vastpakken mag niet, de scheids Peter was daar duidelijk in. Maar er werd ook goed onderschept en doorgepassed. Oscar was een paar keer op het juiste moment belangrijk en wist knap zijn doel schoon te houden.
In de derde periode kwam Zwolle niet terug, ondanks wat rommelig spel aan onze kant. Gegrabbel en schoten die doel missen waren tijdelijk het spelbeeld. Na een mooie lange pas van Ilse kon Roos wel weer scoren en werd de voorsprong weer rustig verder uitgebouwd. Door wederom goals van Roos en Ilse prijkte er na deze periode een stand van 11-1 op het scorebord.
In de vierde periode nam Thijmen de keepersrol over van Oscar. De laatste maakte gelijk goed gebruik van de mogelijkheid om te scoren en zette Deltasteur op 12-1. Zwolle kreeg wel gelegenheid om nog wat terug te doen, maar met maar twee doelpunten was het ook deze periode Deltasteur die het meest trefzeker was. Roos en tenslotte ook Judith kregen de bal tegen het net van de tegenstander!
De schietclinic van afgelopen donderdag, verzorgd door Yasemin Smit, lijkt nu al vruchten te hebben afgeworpen. Kim, Judith, Roos en Ilse waren allemaal trefzeker en dus hadden de meiden deze keer een heel groot aandeel in de score. Roos heeft zelfs vier keer gescoord deze wedstrijd en was na afloop heel tevreden!
 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog