Wedstrijdverslag H2 – Swol1894 H3

Geschreven op 27 november 2017

Deltasteur H2 laat 2 punten liggen in derby.

Afgelopen zaterdag mocht ons 2e eindelijk aantreden voor dé derby: Deltasteur 2- Swol1894 3. Eindelijk, omdat dit volgens de oorspronkelijke competitie-indeling eigenlijk de seizoensopening zou zijn. Vanwege een dubbele boeking van het bad ging dat toen niet door. Deze wedstrijd was hierdoor de tweede in een serie van vijf thuiswedstrijden op rij (die ook nog in 5 opeenvolgende weekenden gespeeld worden).

In de aanloop naar de wedstrijd was er al voldoende te doen over één van de scheidsrechters: Quirina van Z. Door de wijze waarop zij haar gele en rode kaart bij zich draagt, heeft zij in het verleden behoorlijke indruk gemaakt bij Jos (ach vooruit, ook bij aanvoerder Dennis…). Er was hem dus veel aan gelegen om een goede wedstrijd te spelen.

Verder werden wij deze wedstrijd gecoacht door onze enige echte Anouk. Dit omdat haar zwager bij de vorige thuiswedstrijd van het 2e (onterecht) met een rode kaart werd weggestuurd. Sjoerd keek dus vanaf de zijlijn toe, terwijl hij zijn wedstrijdje schorsing moest uitzitten.

Voldoende voorbeschouwd, nu naar de wedstrijd zelf:

De pot zelf was gelijkopgaand en, voor een derby, behoorlijk sportief. Vanuit een fatsoenlijk opgezette aanval maakte Lars vanaf de midvoor-positie de 1-0. Hierna nam Swol het initiatief over en maakte na de 1-1 ook de 1-2.

De tweede periode begon goed voor de Kamper mannen. Vanuit een goed uitgespeelde

man-meer promoveerde aanvoerder Dennis een perfecte pass van Bossie bij de linkerpaal tot de 2-2. Hierna kreeg Jos de handen op elkaar voor een zeer goed uitgevoerde counter (onder de neus van de scheids…), waarmee hij de 3-2 maakte. Even later mocht Kyle voor 20 seconden naar de hoek en maakte Swol de 3-3.

Ondanks de gelijke stand voelden we dat we lekker in de wedstrijd zaten. We konden rustig verder blijven spelen met ons tactische spelletje, zolang we de passing maar zuiver zouden houden. De derde periode begon echter met een dubbele man-minder. Reinier en Jos hadden hierdoor even tijd voor een onderonsje in de hoek, waarna Reinier in de daaropvolgende aanval zelf de 4-3 mocht maken met een fraai afstandsschot. Vanzelfsprekend kon Jos niet achterblijven en hij maakte even later zijn tweede goal van de wedstrijd. Deze goal viel wederom door een fraai uitgespeelde man-meer, waarbij Jos mooi vrijgespeeld werd in de rechterhoek en netjes kon afmaken. De wedstrijd leek beslist! Helaas wist Reinier het weer spannend maken door een paar tellen later zijn tweede p’tje te pakken. Hieruit maakte Swol de 5-4.

In de laatste periode golfde het spel op en neer. Aan beide zijden werden aanvallen niet goed opgezet en deze leidden dan weer een counter in. Het zal voor de neutrale toeschouwer ongetwijfeld vermakelijk zijn geweest, maar voor de spelers van beide ploegen was het met name vermoeiend. Zoals al zoveel vaker dit seizoen werd de passing steeds onzuiverder. Vanuit een tegenaanval van Swol viel de 5-5 uit een afstandsschot. Met nog anderhalve minuut te gaan werd het billenknijpen, helemaal toen Jesse tegen een p’tje aanliep. Toen na een aantal keren overspelen door Swol de verdediging van Deltasteur helemaal openlag, stond keeper Geert op om zijn kunsten te vertonen. Op zijn Geerts hield hij zijn doel schoon en bleef de 5-5 op het scorebord staan.

Doelpunten: Jos (2x), Lars, Dennis W. en Reinier,

Man-meers: 2 uit 3,

Man-minders: 2 uit 6,

Conclusies van deze wedstrijd:

– 2 punten verloren, maar ergens mochten we ook nog blij zijn met een punt.

– Onze coach pakte een keer géén kaart.

– Aanvoerder Dennis hield eindelijk zijn mond tegen de scheidsrechters.

– Jos liet zichzelf daadwerkelijk van zijn beste kant zien en hij werd nog beloond met een optreden in Deltasteur 1 later op de avond.

– En scheidsrechter Quirina? Die bleef nog een tijdje hangen in de bar. Het bleef daardoor nog lang onrustig op de Heren 2-app…

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog