Wedstrijdverslag De Veene 1 – H1

Geschreven op 20 november 2017

Deltasteur vergeet zichzelf te belonen in lastige uitwedstrijd

 

Op zaterdag 18 november stond de wedstrijd van Deltasteur 1 in Almelo tegen De Veene heren 1 gepland. Na het nipte verlies van vorige week waren de heren van Deltasteur er opgebrand om dit keer wel de punten mee te nemen naar Kampen. In het vorige seizoen werd er twee keer gelijk gespeeld tegen deze tegenstander dus het was vooraf bekend dat het geen makkelijke opgave zou worden.

 

De heren van Deltasteur begonnen niet scherp aan de wedstrijd. In de eerste aanval kwam de topscoorder van De Veene vrij voor het doel te liggen maar het was doelman Michael Piest die wel alert was en de inzet wist te stoppen. Dico Eenkhoorn wist vervolgens de keeper van De Veene te verassen met een schot uit onverwachte hoek. Daarop volgend wist Chris Bos met een mooie actie de marge te vergroten naar 2 doelpunten. Daarna was het de beurt aan de heren van De Veene. De ploeg uit Almelo wist binnen 90 seconden drie keer te scoren. Dit bracht de periode stand op 3-2 voor de ploeg uit Almelo.

In de tweede periode wisten de heren van De Veene al snel weer te scoren. Na een doelpunt uit een man-meer situatie van Jeffrey Metselaar, wist de ploeg uit Almelo nog een keer te scoren uit een snelle counter. Hierdoor bleven de heren van Deltasteur achter de feiten aanlopen in deze wedstrijd.

Met wederom een snel doelpunt aan het begin van de periode kwamen de heren van De Veene op een voorsprong van 3 doelpunten, 6-3. Deze voorsprong werd even later nog verder uitgebouwd naar een marge van 4. Daarop volgend kwamen er 5 uitsluitingen aan de kant van De Veene, maar daar werd er maar één benut door de Kampernaren. In de laatste seconde van deze periode wist Thijs Fikkert uit een snelle contra aanval te scoren met een mooie lobbal.

Met een achterstand van twee doelpunten ging de kamer ploeg de laatste periode in. Het was Erik van Dijk die de marge terugbracht tot 1 doelpunt. Echter liep de ploeg van De Veene weer snel uit na 2 snelle doelpunten. De heren van Deltasteur toonde veerkracht door ook twee keer snel te scoren. Dit werd echter ook weer beantwoord wat de stand bracht op 10-8 met nog enkele minuten te spelen. Het was Wijnand Feuerstein die de spanning in de wedstrijd vergrootte door de keeper van De Veene in de korte hoek te verschalken. In de laatste drie minuten werd er echter niet meer gescoord. Wel waren er nog een aantal mooie kansen maar deze werden door de heren van Deltasteur op de lat geschoten.

 

Al met al hebben de heren van Deltasteur onnodig punten laten liggen in Almelo. Vooral door het slordig uitspelen van de manmeer situaties hebben de heren de kans laten liggen om een mooie overwinning te boeken.

Na 6 wedstrijden gespeeld staan de Kampenaren nu 8e met 6 punten uit 6 wedstrijden. Komend weekend staat de wedstrijd tegen De Reest op het programma. Een tegenstander waar de Kamper ploeg de afgelopen jaren maar moeilijk van kan winnen.

 

Doelpunten: Erik van Dijk 3x, Chris Bos 2x, Thijs Fikkert, Jeffrey Metselaar, Wijnand Feuerstein en Dico Eenkhoorn (allen 1x).

 

Man meer: 4 uit 11

Man minder: 2 uit 5

Strafworpen tegen: 0 uit 1

Strafworpen mee: 1 uit 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog