Wedstrijdverslag Aqua-Novio’94 H3 – H2

Geschreven op 31 oktober 2017

Heren 2 pakt eerste overwinning

Zaterdag 28 oktober stond de tweede uitwedstrijd voor de mannen van heren 2 op het programma.

Net als de vorige uitwedstrijd moest er met een matige bezetting worden aangetreden. Slechts acht spelers maakten de reis naar het verre Nijmegen voor de wedstrijd tegen Aqua-Novio’94 H3.

Na een lange reis begon de wedstrijd flitsend… voor de mannen van Aqua… Na de 1e periode pronkte er een 4-0 voorsprong voor Aqua op de borden. Daarnaast waren er ook nog eens vier p’tjs aan kamperzijde opgelopen.

In de rust zette coach Sjoerd de strategie om van pressing naar zone. Hierdoor vielen er minder gaten in de verdediging en kwam er voorin meer ruimte. Bossie besloot eigenhandig de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Eindstand tweede periode: 4-3, drie doelpunten van Bos! Vooral de aansluitingstreffer in de allerlaatste seconde van de periode gaf de mannen van Deltasteur weer het volle vertrouwen.

Enthousiast werd er aan de derde periode begonnen. Lars, Jesse, nog een keer Lars en Dennis Wildeboer zorgden voor de Kamper doelpunten. Aqua kwam niet verder dan 1 doelpunt. De periode werd dus afgesloten met een voorsprong van 5-7. Helaas liep Niels tegen zijn 3e p’tje aan wat betekende dat de wedstrijd met zeven man uitgespeeld moest gaan worden.

Dennis Wildeboer opende de score in de vierde periode: 5-8. Hierna was het de sterke midvoor van Aqua die de spanning toch nog terug in de wedstrijd wist te brengen. Twee doelpunten snel na elkaar verkleinden de voorsprong naar slechts 1 doelpunt. Gelukkig wisten Reinier en Bos het net nog te vinden, waarna er een 7-10 overwinning genoteerd kon worden.

Na een uiterst zwakke eerste periode heeft heren 2 zich goed weten te herpakken en konden de punten toch nog mee naar Kampen genomen worden!

Doelpunten: Bos 4, Lars 2, Dennis Wildeboer 2, Jesse 1, Reinier 1

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog