Wedstrijdverslag Aquapoldro – H2

Geschreven op 14 oktober 2017

Sterk uitgedund heren 2 komt net te kort voor punten in Apeldoorn,

Het nieuwe heren twee heeft dit seizoen als eerste wedstrijd het nieuwe Aqua-Poldro op het programma staan. Heren twee heeft gedurende de zomerstop een kleine metamorfose ondergaan. Supertalent Jesse is van jeugdspeler tot vaste waarde uitgegroeid, waar ons andere talent Roel en vaste speler Pieter, mede door studie, zijn overgestapt naar heren vier. Deze spelers zijn overigens wel de eerste reserve spelers bij nood. Ook onze succes coach Anouk, de supercoach die van een promovendus een serieuze subtopper kon maken, is vertrokken. Ze is als succescoach doorgegroeid naar het vlaggenschip van de Deltasteur. Maar waar zaken veranderen, blijven ook tradities in ere. Zo werd er na de oefenwedstrijd tegen het derde team van Het Ravijn, nog even een bezoek gebracht aan Isis. Nog geen 50 uur laten stond ook een van de hoogtepunten van het seizoen op het programma; Itoshi, de sushi-tent van Zwolle. Bij dit bezoek waren al enkele gebreken bij het runner-up vlaggenschip van Kampen te merken. Waar er door onze geliefde aanvoerde, Dennis Wildeboer, nog voor twaalf man werd gereserveerd, kwam het team met slechts zes man opdraven. Des-al-niet-te-min werd er genoten van de biefstukjes (waar overigens vrij lang op werd gewacht), zalmpjes, sushi en de nodige drankjes, die door sommigen schaamteloos over tafel werden gegooid. De spelers die mee waren, werden nog bijna getuige van het strikken van een nieuwe coach. Helaas kon de charme van Dennis W. het niet winnen van de angst om trainer te zijn van een ongecontroleerde bende. Wel werd er nog uitbundig gezongen voor onder andere, de net jarig geweeste en voorlopig uitgeschakelde, Sjoerd.

Op zaterdag 30 september stond dan eerste competitie wedstrijd tegen Aqua-Poldro op het programma, de nieuw gekomen ploeg uit Apeldoorn. Deze wedstrijd werd bij voorhand getekend door het woord afwezig. Er ontbraken maar liefst 5 spelers; De diensten van Pieter en Roel waren nodig bij het vierde, Reinier genoot van zijn welverdiende vakantie in Zuid-Afrika en Kyle was verhinderd door familie omstandigheden. Wel was Sjoerd mee als coach en suporter.

Er werd (voornamelijk door de familie Wildeboer) van te voren van uitgegaan, dat de wedstrijd wel eens in de minderheid kon worden beëindigd, zeker vanwege het scheidsrechtersduo. Er werd afgesproken om in de energiezuinige modus te spelen en alleen energie te gebruiken voor 100% kansen.

In de eerste periode pakte dit spelsysteem supergoed uit. Geheel tegen de verwachtingen in schoot Jesse ons, door een schot uit de tweede lijn, op voorsprong. Later volgde er nog een mooie kans voor Dennis W. die helaas onbenut bleef. In de eerste man-meer werd er door de ‘ISIS’ gescoord, dit doelpunt kwam op de naam van Lars van Putten. Door goed verdedigen en de nodige reddingen bleef de nul aan de kant van Deltasteur op het scorebord staan. Vlak voor tijd kregen we zelfs nog de uitgelezen kans op de 3-0, door middel van een door Bossie versierde strafworp. Deze bleef helaas onbenut.

De eerste twee minuten in de tweede heft verliepen voor Deltasteur desastreus. Aqua-Poldro wist 3 keer te scoren. Twee keer door de zelfde fout in de verdediging en één keer door een blunder van de keeper. In de laatste seconden was er voor de Kampense zijde nog wel een lichtpuntje door middel van een man-meer.

In de derde periode begonnen we daardoor in een overtal situatie. Deze konden we niet benutten, doordat we de bal niet veroverde bij het opzwemmen. Wel scoorde Dennis W. al snel de aansluitingstreffer, de 3-3.  Ook was er nog een doelpunt van Bossie, dat om dubieuze redenen werd afgekeurd. Achteraf bleek dit de genadeslag voor de kampenaren. Aqua-Poldro wist deze periode nog wel drie keer te scoren. dit bracht de stand op 6-3 in ons nadeel.

In de vierde periode werd er afgesproken om alles op alles te zetten. Echter werd Jesse er bij de eerste de beste verdediging uitgestuurd. Uit deze man-minder wist Aqua-Poldro wel te scoren. Vlak daarna werd er uit een soortgelijke situatie gescoord, al was nu Lars degene die vanuit de hoek moest toekijken. Voor alle Apeldoornenaren die dachten dat toen de punten binnen waren met 8-3 stand, werd het nog billenknijpen in de laatste drie minuten die nog resteerde. De vers-herkozen aanvoerder Dennis W. nam het team op sleeptouw door de 8-4 te scoren. Op de aanval die daarop volgde hadden wij een goede redding en counter als antwoord, hierdoor kon Bossie scoren. de stand was nu 8-5, met nog een ruime minuut te spelen. Normaal gesproken een kansloze missie, maar Deltasteur begon te vechten als gladiatoren in de arena. Een cruciale aanval van Kampense kant werd helaas gemist. De totaal verkrampte Jos, die snakte naar een wissel, kon de hier op volgende aanval van Aqua-Poldro echter zo erg verstoren dat het afstand schot een prooi werd voor Geert. Door een snelle pass naar voren kon Dennis W. de 8-6 op het scorebord zetten. Dit speelde zich af met nog een halve minuut op de klok. Het werd helemaal spannend toen Bossie de 8-7 noteerde met nog 6 seconden te spelen. Hier eindigde ook het verhaal voor de Deltasteur. Al werd er nog hoog druk gezet, de bal bleef in Apeldoorndse handen. Een stunt in de laatste periode mocht er jammer genoeg niet inzitten, al is er deze wedstrijd genoeg strijd geleverd vanaf onze kant.

Hiermee was het eerste verlies van heren 2 in het seizoen 2017-2018 een feit. Echter werd er bij de tegenstanders wel de angst uitgesproken voor de return wedstrijd tegen de voltallige selectie van Deltasteur heren 2.

We kunnen als team terugkijken op een mooie start, met nog de nodige verbeterpunten. Onder deze punten komt onder andere de aanwezigheid. Als wij in de toekomst met 10 strijdlustige matadoren de arena zullen betreden, pakken we vast de nodige punten en kunnen we het sommige teams nog héél lastig maken in de toekomst. Misschien ligt er dit seizoen nog wel meer in onze mars……………

Doelpunten: Dennis Wildeboer 3x (topscoorder), Dennis Bos(Bossie) 2x, Jesse en Lars 1x

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog