Wedstrijdverslag Deltasteur 2 – DWK 3

Geschreven op 17 maart 2017

Wedstrijd verslag Heren 2 – DWK 3

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen DWK 3 uit Barneveld op het programma. Gezien de statistieken zou het geen moeilijke wedstrijd moeten worden voor de mannen van heren 2. In werkelijkheid bleek het echter een lastige kluif te zijn.

De eerste periode verliep voorspoedig voor Deltasteur. Hoewel DWK de score opende kwam Deltasteur via doelpunten van Jos en Lars langszij. DWK wist een gegeven strafworp niet te verzilveren. Korte tijd later maakten ze toch de 2-2. Doordat Bos en Sjoerd ook nog scoorden eindigde de eerste periode in een comfortabele 2-4 voorsprong.

Helaas ging het in de tweede periode een stuk minder. Slordig spel en slechte communicatie brak Deltasteur op. Dennis en Jesse wisten te scoren, maar omdat de ploeg uit Barneveld vier keer wist te scoren stond er opeens een 6-6 stand op de borden.

De derde periode begon met een voorsprong voor DWK gevolgd door een vermelding op het wedstrijdformulier voor Anouk. Met deze vierde gele kaart van het seizoen is ze nu een serieuze kanidaat voor de’gemeenste speler’ trofee. Sjoerd wist de stand nog gelijk te trekken naar 7-7, maar wederom wist DWK op voorsprong te komen. Reinier verzaakte voor de tweede keer een strafworp, gelukkig wist keeper Geert voor de tweede keer deze wedstrijd de strafworp te keren.

Met een achterstand werd begonnen aan de vierde periode. De strategie werd omgegooid en er werd nu volop pressing gespeeld. Dit leverde uiteindelijk toch de volle punten op voor Deltasteur. Sjoerd maakte de 8-8 en de 8-9. DWK kwam nog een laatste keer terug tot 9-9. Hierna was het via doelpunten van Sjoerd, Bos en nog een keer Sjoerd 9-12 in het voordeel van Deltasteur.

Ondanks de gewonnen wedstrijd was er weinig reden tot tevredenheid. Door slecht spel werd de wedstrijd onnodig moeilijk gemaakt.

Na de wedstrijd was er gelukkig nog wel een positieve noot, luisterend naar de naam Nienke. Een terugweg langs de Mac volgde, waarbij haar naam nog vaak genoemd werd. Hoe dit precies af gaat lopen is nog niet bekend, maar volgens de laatste geruchten heeft Pieter de beste papieren in handen.

Doelpunten: Sjoerd 6x, Bos 2x, Lars 1x, Jesse 1x, Jos 1x, Dennis 1x

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog