Wedstrijdverslag heren 1 – middelse skelp 1

Geschreven op 12 maart 2017

Deltasteur maakt een einde aan reeks nederlagen.

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste team van Deltasteur de wedstrijd tegen de Middelsé-Skelp uit Stiens op het programma. Beide teams worden gekenmerkt door een lange reeks aan nederlagen. Uiteindelijk was het Deltasteur die de overwinning in wacht sleepte met een overduidelijke 11-1 overwinning.

De heren van Deltasteur zitten de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Alle zes de wedstrijden sinds de winterstop zijn verloren gegaan en dus was de ploeg toe aan een overwinning tegen de nummer laatst, Middelsé-Skelp. De ploeg uit Stiens wacht al sinds de tweede speelronde op een overwinning en heeft daarmee dertien keer op en rij verloren.

Nadat in de afgelopen weken de eerste periode Deltasteur vaak heeft opgebroken, kwam de formatie uit Kampen nu wel goed uit de startblokken. Na wat kleine kansen over en weer was het Peter van Gelder die een manmeer wist te verzilveren. Via Erwin Rotman en Chris Bos liep Deltasteur daarna in enkele minuten verder weg bij de thuisploeg. In de laatste seconde wist Middelsé-Skelp nog wat terug te doen. Via een manmeer wisten ze de eindstand van de periode te bepalen op 1-3.

Nadat er twee overtalsituaties onbenut waren gebleven door Deltasteur, was het opnieuw Erwin Rotman die wist te scoren. Via Dico Eenkhoorn kwam er 1-5 op het scorebord te staan en hiermee gingen beide ploegen van kant wisselen.

Mocht de thuisploeg nog hoop hebben terug te komen in de wedstrijd, werd dit in de derde periode meteen teniet gedaan. Dico Eenkhoorn maakte zijn hattrick compleet en Deltasteur liep daarmee uit naar een voorsprong van zes doelpunten. Middelsé-Skelp probeerde wel terug te komen in de wedstrijd, maar de kansen die ze hadden werden over of naast het doel geschoten en als de bal op doel eindigde, wist Michael Piest de bal te keren. Deltasteur ging daarna vrolijk verder met scoren. Door doelpunten van Peter van Gelder en Wijnand Feuerstein werd de derde periode afgesloten met een 1-9 tussenstand.

In de laatste periode werd er nog twee keer gescoord door de ploeg uit Kampen. Wijnand Feuerstein en Chris Bos waren de doelpuntenmakers en bepaalde de eindstand op 1-11.

Nu de reeks nederlagen in beëindigd, kan het vizier in de competitie weer naar boven gericht gaan worden. Aankomende zaterdag komt de Veene uit Almelo op bezoek. In Almelo werd er eerder dit jaar met 8-8 gelijk gespeeld. Bij een overwinning maakt Deltasteur een sprong over de Veene heen op de ranglijst.

 

Periodestanden: 3-1; 2-0; 4-0; 2-0

Doelpunten: Dico Eenkhoorn 3x, Chris Bos 2x, Erwin Rotman 2x, Peter van Gelder 2x en Wijnand Feuerstein 2x.

Manmeer: 2 uit 5

Manminder: 1 uit 7

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog