Wedstrijdverslag heren 2 – Hatto Heim

Geschreven op 20 februari 2017

Heren 2 verzorgd verjaardagscadeau voor Roel

In de thuiswedstrijd tegen HattoHeim moest het leger van heren 2, onder leiding van Anouk, het zonder een paar vaste krachten doen. De ‘Sjaak-Afhaak Award’ is schijnbaar een gewilde prijs onder de spelers. We moesten het in de wedstrijd tegen de nummer elf uit de competitie doen zonder: Niels, Reinier, Pieter en de jarige Roel. Deze aderlating werd veroorzaakt door wintersport, ziekte en andere redenen. Als vervanging werd een beroep gedaan op oud(e) heren 2 spelers Arjan en Johan. Verder werd de selectie aangevuld met keeper Rik, omdat Geert later die avond nog in het eerste team zijn diensten moest bewijzen. Van te voren was er afgesproken om lekker te gaan poloën, drie punten te pakken en vooral op hun nummer 3 te letten. Deze was met 30 doelpunten bij uitstek de gevaarlijkste tegenstander.

In de eerste periode liet Deltasteur direct weten wie er de baas was. Er was echter wel een halve periode nodig voordat Sjoerd de eerste bal in de touwen schoot. Ruim een minuut later kregen wij onze eerste man-meer. De ISIS liep niet helemaal soepel, maar Jesse had zich aan de linkerkant losgemaakt, kreeg de bal en schoot hem achter de hattemse doelman. Daarna was het Bossie die een minuut voor de pauze weer eens wist te scoren. In de volgende aanval kregen we nog een man-meer, deze werd niet benut. Uit de counter van HattoHeim die daarop volgde, wisten zij ook een man-meer te versieren. Bossie was het slachtoffer en drie seconden voor tijd was het de gevreesde nummer drie die vrij lag en zo wist te scoren. De stand na de eerste periode 3-1.

In de tweede periode was het Lars die na 22 seconden al een strafworp tegen kreeg. Deze werd benut door HattoHeim. Dat bracht het verschil weer terug naar twee. We waren wel de bovenliggende partij, maar wisten dit niet in keiharde feiten uit te drukken. De ballen wilden er net niet in. Maar door goed te verdedigen en paar leuke reddingen kwam de tegenstander ook niet aan scoren toe. Het werd nog spannend toen we zeven seconden voor tijd de tweede strafworp tegen kregen, ditmaal veroorzaakt door Jos. Ook deze strafworp werd benut en dat bracht de stand na twee periodes op 4-3.

In de derde periode was de opdracht die we meekregen kort en duidelijk: scoren. Het duurde echter een halve periode voordat gebeurede. Het was wederom Bossie de bal achter de doelman wist te krijgen. Ook Sjoerd wist er deze periode nog een bal in te tikken, na een geweldige pass van Jos. Door ook deze periode goed te verdedigen en te keepen, bleef de drie voor HattoHeim hetzelfde. Eindstand periode drie 6-3 in ons voordeel.

In de vierde periode vond er een keeperswissel plaats, Rik ging er in en Geert er uit. De tegenstander dacht hier slim op in te springen door ballen lukraak uit de tweede lijn te schieten, maar daar ging Rikkie gewoon voor liggen. Het was Lars die het eerste doelpunt in de vierde periode wist te scoren, na vrij door te komen aan de zijkant. Dit doelpunt was het begin van een periode lang waterpolo show. Het was Dennis die een manmeer wist binnen te tikken, Sjoerd die een balletje binnentikte en nog een keer Dennis die scoorde. En dan praat je nog niet over de acties die er net niet in gingen. Anouk eiste ook nog even de aandacht op, maar dit keer werd het geen gele kaart. Elf seconden voor tijd wilde Johan zijn aanwezigheid in het tweede vastleggen door een P’tje te scoren. Daarmee was de wedstrijd AL-A(A)F.

Scores: Sjoerd en Bossie 3x, Dennis 2x, Lars en Jesse 1x

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog