Wedstrijdverslag Heren 2 – EZ&PC 1

Geschreven op 14 februari 2017

EZPC H1 – Deltasteur H2      11-02-17

Na de gewonnen wedstrijd vorige week op Aqua-Novio’94, stond voor het heren 2 van Deltasteur een uitwedstrijd op het programma in Elst. Van tevoren al bekend als een enorm smal bad, aan één zijde 1.40 diep en warm temperatuurtje. Maar hier mocht het niet aan liggen, ons eigen spel zou ons ook hier gewoon de winst moeten bezorgen. Onze keeper Geert was afwezig, waardoor jeugdkeeper Rik hier zijn debuut kon maken in het 2e!

We begonnen aardig slapjes aan de wedstrijd, waardoor we in de eerste periode al direct drie tegendoelpunten kregen. Wel wist Sjoerd te scoren met een schot uit de tweede lijn, waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 3-1.

Ook in het tweede kwartje duurde het niet lang voordat EZPC er weer twee in had liggen. Maar topscoorder Sjoerd bleek op schot en maakte er ook twee, waardoor de eindstand van de tweede periode 5-3 werd.

De derde periode waren de Kampenaren een stukkie scherper, en onze aanvoerder maakte dan ook een lekker doelpunt vanaf de zijkant bij een man-meer situatie. Hierna was het aan beide kanten wat slordiger geworden, waardoor er door beide partijen twee keer werd gescoord, Sjoerd en Reinier namens Deltasteur. Na 3 periodes een stand van 7-6.

Die punten moesten hoe dan ook naar Kampen, dus er moest toch écht nog meer energie in de wedstrijd. Bos en Lars hielpen Deltasteur aan een voorsprong van 7-8, waardoor de spanning steeg. Toen gebeurde hetgeen wat ons al zo vaak was overkomen, in de slotfase een tegengoal, 40 seconden voor tijd maakte EZPC de gelijkmaker: 8-8. In deze laatste 40 seconden bleven we toch aanzetten, en tot het uiterste gegaan kregen we een strafworp mee door een fraaie draaibeweging van Bos. Sjoerd schoot deze koel binnen, waardoor het met 0:12 op de klok 8-9 in het voordeel voor Deltasteur was. Dit betekende een zwaarbevochten overwinning voor de Kampenaren!

Doelpuntenmakers: Sjoerd 5x, Dennis 1x, Lars 1x, Reinier 1x en Bos 1x      (Kaarten: Anouk 1x)

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ZPC Hatto Heim H1 op het programma, waarin de 3 punten weer moeten worden veiliggesteld door de Kampenaren.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog