Wedstrijdverslag Heren 1 – De Kikker 1

Geschreven op 29 januari 2017

Deltasteur verliest derde wedstrijd op rij.

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste team van Deltasteur de wedstrijd tegen de Kikker uit Emmen op het programma. De laatste weken worden bij Deltasteur gekenmerkt door ziekte en blessures, in de resultaten is dit dan ook merkbaar. Ook tegen de Kikker kon geen vuist gemaakt worden en met 9-3 nederlaag leed de Deltasteur de derde nederlaag op een rij. 

De wedstrijd begon flitsend voor beide vereniging. In de eerste aanval kreeg de sterke midvoor van de Kikker teveel ruimte in de tweede lijn en liet zien ook van afstand vernietigend uit te kunnen halen. Lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten. In de volgende aanval liet Chris Bos zien dat hij sterk is in de kleine ruimte. Hij was te behendig voor zijn directe tegenstander en ook de keeper was kansloos. De flitsende start was hiermee echter ten einde. In het vervolg van de periode wisten beide teams nog één maar doel te treffen. Nadat de Kikker wederom op voorsprong was gekomen, bracht Thijs Fikkert in de slotfase van de periode beide teams op gelijke hoogte.

In de tweede periode lag het overwicht bij de beide defensies. Beide team hielden achterin de deur gesloten, mede door sterk keeperswerk aan beide zijden. Doelpuntloos was de periode echter niet. De Kikker wist één maal doel te treffen en ging daarom rusten met een 3-2 voorsprong.

Het begin van de derde periode zou echter het breekpunt in de wedstrijd worden. De eerste drie aanvallen van de Kikker waren allemaal raak. Dico Eenkhoorn wist hier, namens Deltasteur, één doelpunt tegenover te zetten. In twee minuten tijd liep de Kikker dus uit naar een 6-3 voorsprong en hiermee leek het verzet van de Kamper formatie gebroken. Aanvallend kon de ploeg geen potten meer breken en er werden weinig kansen gecreëerd. De Kikker wist in het vervolg nog wel één maal doel te treffen.

In de laatste periode bleef het beeld in de wedstrijd hetzelfde. Achterin zat het bij Deltasteur wel goed, maar aanvallend kon er geen vuist worden gemaakt. In deze doelpuntloze periode van Deltasteur, wist de Kikker nog wel twee maal te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 9-3

Na drie nederlagen op rij, waarvan twee kansloos, heeft Deltasteur in de volgende wedstrijd iets recht te zetten. Tegenstander in zwembad de Steur in de Walvisch uit Groningen.

 

Periodestanden: 2-2; 1-0; 4-1; 2-0

Doelpunten: Chris Bos, Thijs Fikkert en Dico Eenhoorn

Manmeer: 0 uit 2

Manminder: 2 uit 2

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog