Wedstrijdverslag O.13 – Proteus

Geschreven op 16 januari 2017

De eerste wedstrijd in 2017 voor onder13 is gespeeld in Twello. Tegen de pupillen van Proteus werd het in het begin van het seizoen direct al heel spannend, die thuiswedstrijd werd toen nipt verloren met 3-4.  Zou het dan nu lukken om revanche te nemen?

Met 3 wissels op de bank (Tim was ziek thuis gebleven en Ilse en Roos speelde mee met onder 15) en vol goede moed werd de 1e periode gestart. Deltasteur werd gelijk aanvallend gevaarlijk maar miste helaas 2 keer doel. Proteus bleek te beschikken over enkele hele snelle zwemsters die ook nog eens een behoorlijk goed schot  bleken te hebben.  Judith en Kim waren aanvallend gevaarlijk en Thijmen wist als keeper enkele schoten te stoppen en de veldspelers deden allemaal hun best om zowel aanvallend als verdedigend aan het spel deel te nemen. Gevolg: een 2-1 achterstand na de 1e periode.

In de 2e periode liep Proteus vrij snel uit tot een 4-1 voorsprong. Deltasteur toonde zich echter veerkrachtig en bleef lekker doorspelen. Alexander kwam vrij door maar miste op een haar na het doel, Bas werd ook enkele malen gevaarlijk voorin maar kwam helaas niet tot scoren. Met doelpunten van Oscar en Melle werd de achterstand weer verkleind tot 4-3.

Na de van te voren afgesproken keeperswissel tussen Oscar en Thijmen ging het in de 3e periode weer verder. Deltasteur toonde als altijd vechtlust en speelde helemaal niet zo gek, maar zo nu en dan maakte iemand een foutje en dan gaf Proteus echt gas en werden onze  pupillen weggespeeld. De snelle zwemmers van Proteus bleken duidelijk in het voordeel deze wedstrijd. Oscar wist als keeper nog wel enkele schoten tegen te houden maar kon ze natuurlijk niet allemaal stoppen. Dit resulteerde in een 8-3 achterstand.

Na nieuwe instructies van de coach (het is echt niet erg dat we niet meer kunnen winnen, ga gewoon lekker spelen en probeer nog een mooi doelpuntje te maken) kon er in de 4e periode door keurig de bal rond te spelen en na enkele mooie lange passes van Luuk toch nog 2 keer gescoord worden door Bas en Melle, waarmee de eindstand bepaald werd op 8-5. Dat is weliswaar wel weer een verloren wedstrijd, maar er werd door het team mooi doorgespeeld, de koppies gingen niet hangen en iedereen toonde tot de laatste seconde inzet en werklust. Compliment!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog