Wedstrijdverslag ENC Arnhem 4 – Heren 2

Geschreven op 12 december 2016

ENC Arnhem 4 – Deltasteur 2 (10 december 2016)

Afgelopen zaterdag stond voor het tweede de laatste wedstrijd van 2016 gepland. Ditmaal de uitwedstrijd in Arnhem, waar aangetreden zou worden tegen de nummer laatst van de competitie. ENC Arnhem 4 had dit seizoen nog geen punt behaald – sterker nog, ze stonden op een puntenaantal van -3 door niet op komen dagen tegen Zignea een speelronde eerder.

Ondanks het gemis van Jos en Sjoerd (maar met de aanwezigheid van Kratje) was de verwachting van de Kamper mannen vooraf dat dit een prima wedstrijd zou worden om te werken aan het doelsaldo. Gewoon lekker spelen, bal van hand tot hand, opening vinden, goed schieten en opvoeren die score! Aan de drie wedstrijdpunten werd niet eens getwijfeld.

Het zou zo anders lopen…

Het eerste kwart begon voortvarend met een viertal uitgespeelde kansen en twee man-meers voor Deltasteur 2. Helaas stond het vizier niet goed afgesteld. Schoten belandden naast en over het doel of anders recht op de keeper (en met alle respect: dit was heus geen wereldtopper). Vanuit de enige echte tegenaanval maakte ENC Arnhem de 1-0.

In de tweede periode verslapte ons veldspel ook. Door onzorgvuldige passing op de midvoor en passiviteit van onszelf bleven kansen deze keer grotendeels achterwege. Bossie scoorde nog wel vanaf de midvoor, maar de tegenpartij maakte er twee van afstand vanwege een haperende M-zone (3-1). De scheidsrechters lieten zich ook niet ontbetuigd en stuurden er lustig spelers uit, maar ook deze kansen waren niet aan ons besteed.

Na de terechte donderspeech van Anouk schakelden we het derde deel over naar pressing. Tegelijkertijd zakte de tegenpartij terug naar een M-zone. Het werd dus tijd voor onze schutters, maar die gaven in de eerste periodes ook al niet thuis: lastig, lastig. Bossie maakte nog wel een mooie aansluitingstreffer om even later tegen zijn 2e p’tje aan te lopen. Hieruit werd weer gescoord door ENC Arnhem. Ondertussen had Jesse schade opgelopen aan een vinger door een fel duel aan te gaan met zijn tegenstander. Helaas moest Jesse zich hierdoor tijdens het spel laten wisselen om hierna niet meer in het veld te komen. De verdedigende fout van Wildeboertje op de midachterpositie werd niet gezien door de arbitrage en zo kon hij aan zijn rush beginnen. Na 15 meter sprint (natuurlijk wel op Heren 2-tempo!) belandde het schot deze keer wel aan de goede kant van de paal. Een opsteker zo aan het eind van de derde periode.

Het laatste kwart werd begonnen met een 4-3 achterstand. Qua stand nog hoopvol, maar eindigend in een frustratie. Het veldspel werd gehaast en onnauwkeurig. De dubbele dekking op onze midvoor werd niet of onvolledig weggehaald. Ons schot uit de tweede lijn bleef bar en boos slecht. De man-meers werden slecht uitgespeeld en er werd uit onmogelijke posities geschoten, liefst met dubbele dekking tegenover ons. Uit een tegenaanval maakte ENC Arnhem de 5-3 en daarmee was de wedstrijd gedaan.

Doelpuntenmakers: Dennis Bos (2x) en Dennis Wildeboer

Resultaat uit man-meer: 0 uit 7(!)

Man-minder: 6x

Gele kaart: 1x

 

Terugblik op de eerste helft van de competitie:

Ondanks deze verliespartij presteert Heren 2 als promovendus dit seizoen keurig en staat halverwege op plaats 6. Met veel strijd en inzet zijn mooie resultaten behaald, waarbij de winst tegen Polar Bears 4 er bovenuit steekt. Verder is er tweemaal gelijk gespeeld en zijn er 2 wedstrijden met slechts 1 doelpunt verschil verloren. Gezien het normale veldspel tijdens andere wedstrijden kunnen we goed meekomen in deze klasse en kunnen we af en toe de gevestigde orde verrassen. Wanneer we het ook kunnen opbrengen om tegen de “kleine” tegenstanders georganiseerd te blijven spelen, gaan we nog een mooie 2e seizoenshelft tegemoet!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog