Heren 1 verslaat koploper in afscheidswedstrijd

Geschreven op 4 december 2016

Deltasteur verslaat koploper in afscheidswedstrijd.

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste team van Deltasteur de laatste wedstrijd in het ‘oude’ zwembad de steur op het programma. Trivia uit Groningen, de ongeslagen koploper in de competitie, kwam op bezoek. Of er door het afscheid mysterieuze krachten los kwamen zal een vraag blijven, maar door een uitstekende wedstrijd  van de thuisploeg bleven de drie punten in Kampen met een 8-7 overwinning voor Deltasteur.

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door veel gemiste kansen van beide ploegen. Beide teams kwamen niet tot scoren en de wedstrijd ontwikkelde zich tot een zwemwedstrijd. Het was uiteindelijk Trivia die het eerst op het scorebord kwam te staan. Via twee treffers in korte tijd, nam de ploeg enigszins afstand van Deltasteur. De eerste uitsluiting in de wedstrijd van Trivia zorgde er echter voor dat Deltasteur terug kon komen in de wedstrijd. Na een goed uitgespeelde aanval was het Chris Bos die de stand na één periode bepaalde op 2-1.

Met een aloude truc, aan het begin van de tweede periode, kwam Deltasteur definitief terug in de wedstrijd. Erik van Dijk schoot de bal tegen touwen en bracht de stand weer op gelijke hoogte. Op voorsprong kwam Deltasteur vervolgens echter niet. Trivia wist te scoren en nam opnieuw een voorsprong. Lang kon de ploeg echter niet van de voorsprong genieten. Na een dubbele uitsluiting aan Groningse zijde, was Dico Eenkhoorn trefzeker namens de thuisploeg en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Ook nu kon Deltasteur zichzelf niet belonen en een voorsprong nemen in de wedstrijd. Door een strafworp en doelpunt uit een manmeer nam Trivia wederom een voorsprong. Groter dan twee werd het verschil echter niet en Deltasteur kwam zelfs weer terug in de wedstrijd. Erik van Dijk verkleinde de achterstand tot één doelpunt. Het slot van de eerste helft stond bol van de uitsluitingen aan beide kanten. Beide teams konden daar echter niet van profiteren en zo werd er van kant gewisseld met een 4-5 stand.

In de derde periode kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Deltasteur. Achterin hield Deltasteur het eigen doel schoon en via doelpunten van Wijnand Feuerstein en twee treffers van Erik van Dijk nam de Kamper formatie het initiatief over in de wedstrijd. De periode werd uiteinde afgesloten met een minimale voorsprong. Via een prachtige boogbal kwam Trivia terug tot 7-6.

Voor Deltasteur was het zaak om in de laatste periode het hoofd koel te houden en een zege binnen te halen. De mannen uit Kampen wisten in de verdediging goed de spelers van Trivia onder druk te houden. Lukte het Trivia wel om een kans te creëren, dan was keeper Michael Piest alsnog een sta-in-de-weg. Erik van Dijk leek halverwege de laatste periode de wedstrijd definitief te beslissen, door met een geplaatst schot van afstand het verschil weer twee doelpunten te maken. Trivia deed 17 seconden voor tijd nog wel wat terug, maar in de laatste seconden kwam de zege niet meer in gevaar.

Met een mooie zege nam Deltasteur afscheid van zwembad De Steur. Volgende week staat voor de Kamper formatie de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. In Twello moet er aangetreden worden tegen Proteus en oud-trainer Marcel van Tilburg.

Periodestanden: 1-2; 3-3; 3-1; 1-1

Doelpunten: Erik van Dijk (5x), Chris Bos, Dico Eenhoorn, Wijnand Feuerstein

Manmeer: 3 uit 6

Manminder: 1 uit 4

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog