Wedstrijdverslag O.15 – Woelwaters

Geschreven op 28 november 2016

Wedstrijdverslag onder 15

Deltasteur onder 15 had een pittige uitwedstrijd tegen de koplopers van hun competitie, de Woelwaters, op het programma staan afgelopen zaterdag 26 november. Op papier de sterkere ploeg, maar onze jeugd geeft zich niet zomaar gewonnen!

De eerste periode bleef de wedstrijd in evenwicht, want beide ploeg waren aanvallend sterk maar kwamen lastig tot scoren. Keeper Rick wist met enkele prachtige reddingen de schade beperkt te houden, terwijl Thijmen na een sterke midvooractie de stand op 1-1 bracht.

De scheids had al enkele dubieuze beslissingen genomen, maar het ging pas echt mis nadat Deltasteur eerst op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Thijmen uit een man-meer situatie. Een zuiver doelpunt van Mark werd afgekeurd, zogenaamd binnen de 5 meter… en er waren enkele vreemde uitsluitingen, waar men op de tribune maar weinig begrip voor had.

In de derde periode bleek ook de jurytafel niet helemaal wakker, want een U20 van Justin was als 2e Ptje op naam van Thijmen gekomen, waardoor hij bij het veroorzaken van een strafworp met de rode vlag naar de kant werd gestuurd… verontwaardiging alom en het duurde even voor de gemoederen voldoende bedaard waren zodat er weer verder gespeeld kon worden, overigens zonder dat de scheidsrechter of de jurytafel de gemaakte fout wilden herstellen…

Deze periode liep de tegenstander dan ook uit naar 5-2, heel vervelend voor de Deltasteur spelers die zich kranig weerden en door keurig gezamenlijk sterk te verdedigen erger wisten te voorkomen.

De 4e periode werd door de spelers van Deltasteur gewoon goed doorgespeeld, de tegenstander kwam eigenlijk niet meer goed in hun spel en zo werd de eindstand bepaald op 6-2, vooraf een acceptabele uitslag maar gezien het verloop van de wedstrijd had er wel meer ingezeten… Er werd nog lang nagepraat over de zeer bepalende rol van de scheidsrechter voor het wedstrijdverloop tijdens deze match, maar na een rustgevende en lekkere cola Calippo of een Twister ijsje in de kantine van zwembad de Sypel in Harderwijk werd de thuisreis dan toch nog wel gezellig.

Volgende keer beter jongens en meisjes!

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog