Wedstrijdverslag De Veene 1 – Heren 1

Geschreven op 21 november 2016

19-11-2016 De Veene 1 – Deltasteur 1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen De Veene op het programma voor de heren van Deltasteur 1. Deze ploeg stond voorafgaand van deze wedstrijd op de vierde plek in de competitie en het beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Het eerste wapenfeit van Deltasteur kwam al snel in de periode voor de Kampenaren. In een overtal situatie wist Chris Bos het eerste doelpunt op het scorebord te brengen. De voorsprong werd in de volgende aanval direct vergroot. Dico Eenkhoorn wist uit een snelle contra aanval te scoren. In de eerst volgende tegen aanval werd de topscoorder van de ploeg uit Almelo iets te vrij gelaten en deze wist direct te scoren en de stand op 1-2 te brengen. Nadat er een ondertal situatie was overleefd werd er in de aanval een overtal situatie versierd en daaruit wist Dico Eenkhoorn zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Aan het eind van de periode werd er wederom een ondertal situatie overleefd en daarmee kwam er een stand van 1-3 op de borden na de eerste periode.

Na wederom eerst een ondertal situatie te overleven was het Thijs Fikkert, die ook uit een overtal situatie wist te scoren. In de eerst volgende aanval van De Veene wisten de heren uit Almelo voor het eerst te profiteren uit een manmeer situatie en de stand op 2-4 te brengen. In de laatste minuut van de tweede periode wist Erik van Dijk (wederom een overtal situatie) de marge weer te vergroten naar 3 doelpunten. Vlak voor het einde van de periode wisten de heren van De Veene nog een keer te scoren waarmee de stand halverwege gebracht werd op 3-5.

In de derde periode kwam De Veene al snel langszij door twee snelle doelpunten. Erwin Rotman wist vanaf de midvoor positie nog wat terug doen maar De Veene wist wederom al weer snel te scoren en de stand werd hiermee op 6-6 gebracht. Opvallend was in deze periode dat waar Deltasteur in de eerste twee periode bijzonder effectief was in de man-meer situaties en nu niet gescoord werd.

In de laatste periode kwam Deltasteur als eerste ploeg op voorsprong. Wijnand Feuerstein maakte het doelpunt op wat leek een mislukte man-meer situatie, maar hij wist de keeper van De Veene nog knap te passeren. Al snel kwamen de heren van De Veene langszij en ook op voorsprong na twee snelle doelpunten. In het restant van de periode kregen beide ploegen meer dan genoeg kansen om verandering in de wedstrijd te maken maar beide ploegen wisten de vele overtal situaties niet te benutten. Uiteindelijk was het Erik van Dijk die 35 seconden voor het einde van de wedstrijd wist te scoren uit een vrije bal. De laatste seconden van de wedstrijd werden nog erg chaotisch doordat de scheidsrechters de ploegen nog alle kanten op stuurden maar hier wisten beide partijen niet van de profiteren.

Op voorhand een mooi resultaat tegen een sterke ploeg in deze competitie maar naderhand had er mogelijk nog wel meer ingezeten. De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen TriVia. Deze ploeg staat nog ongeslagen bovenaan en wordt dus een zware opgave om tegen deze sterke ploeg punten te halen. Een bijzonder detail bij deze wedstrijd is dat het de laatste wedstrijd is voor Deltasteur heren 1 in het oude zwembad De Steur. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 18:10 in Kampen.

Doelpunten Deltasteur: Erik van Dijk en Dico Eenkhoorn (beiden 2x), Thijs Fikkert, Wijnand Feuerstein, Erwin Rotman en Chris Bos (allen 1).

Man-meer: 5 uit 9

Man-minder:  1 uit 8

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog