Deltasteur knap tweede bij de Regionale Club Meet

Geschreven op 20 november 2016

e788a60fc3bfdb860664fc814d1fc9820f209d5d

Op zaterdag 19 november zwommen 17 minioren van Deltasteur mee bij de Regionale Club Meet. Een teamwedstrijd voor zwemmers in de leeftijden 7 t/m 12 jaar, met als inzet de beste zwemploeg van Overijssel te worden en een plek te veroveren voor de landelijke finale. In het mooie 8-baans bad in Zwolle heerste een fantastische zwemsfeer en dit bleek een voedingsbodem voor goede prestaties deze middag.

De jongste minioren (geboortejaar 2009 en 2008), Anne van der Kamp en Marlouke Frijstein, hielden zich knap staande op zowel de 50 meter vrije slag, rugslag en schoolslag. Beide dames verbeterde hun zwemtijden en Marlouke werd op de 50 meter schoolslag derde. Ook was er een derde plaats voor Laura van der Wal op de 50 meter schoolslag (geboortejaar 2007). Bij de meisjes uit 2006 werd het grootste persoonlijke record van de dag gezwommen. Demi de Wolf verbeterde haar tijd op de 100 meter wisselslag met maar liefst 16 seconden! In plaats van 1:52.07, stond er nu 1:36.70 op de klok. Carmen van der Laan wist in deze leeftijdscategorie de tweede plaats te bemachtigen op de 100 wisselslag en Julia van de Bosch plaatste zich als derde op zowel de 50 vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Job Riezebos en Bram Wammes waren ook in vorm bij de jongens uit 2007, ze plaatsen zich na nette races als derde op de 50 meter vlinderslag en schoolslag. Bij de jongens van 2006 mocht Christian van der Werf de eer hoog houden. Op de 50 meter schoolslag werd hij tweede, maar hij nam keurig revanche door de 100 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag wel op zijn naam te zetten. Tot slot de jongens van 2005, Thijs ten Koppel leverde een goede race op de 50 meter vlinderslag, goed voor de eerste plaats en een mooi persoonlijk record.

Naast de individuele zwemnummers werden er tijdens deze wedstrijd drie estafettes gezwommen waarbij Deltasteur oppermachtig bleek te zijn. De gemengde estafette (4 x 50 meter vrij) bestaande uit Carmen van der Laan, Julia van den Bosch, Yanieck Frijstein en Hielke Jan Penninkhof lieten niet met zich dollen, werden eerste en verbeterde de inschrijftijd met 4 seconden. De meisjes uit 2006 (Carmen van der Laan, Eline van Unen, Julia van den Bosch en Sanne van ’t Oever) lieten zien wat tijdens de trainingen centraal staat: netjes en geconcentreerd zwemmen, dit leverde hun een eerste plaats op en een verbetering van hun record met 5 seconden. De jongens uit 2005 (Max van Ginkel, Yanieck Frijstein, Thijs ten Koppel en Hielke Jan Penninkhof) maakte een waar spektakel van hun estafette 4 x 50 meter wisselslag, als kometen schoten ze van hun startblok af en zwommen ze een zeer snelle race waarin ze de nummer twee met maar liefst 14 seconden achter zich lieten!

Voor alle gezwommen nummers kreeg de vereniging punten, en aan het einde van de wedstrijd werd de balans op gemaakt. In de eindschikking werd Deltasteur verrassend tweede en mag zich reserve kampioen van Overijssel noemen. Het is nu afwachten of de minioren op basis van dit puntenaantal naar de grote landelijke finale mogen.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog