Wedstrijdverslag Heren 1 – Middelse skelp

Geschreven op 14 november 2016

12-11-2016 Deltasteur 1 – Middelsé-Skelp 1

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen de 1e heren formatie uit Stiens op het programma. Deze heren zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde bonds klasse. Opvallendheid was dat de Friezen 1 topschutter hadden die met kop en schouders qua doelpunten aantal boven de rest uitstak. Deze schutter was er zaterdag nog niet bij vanwege een schorsing. Tijdens de voorbespreking benadrukte coach André Senz dat de heren niet onderschat moesten worden. Het eigen spelletje moest gespeeld blijven worden en het publiek mocht getrakteerd worden op de voortgang van de laatste weken.

Deze opdracht kwam in de eerste acties al goed tot uiting. De Friezen wisten de bal te veroveren bij het opzwemmen, echter niet te scoren uit de eerste aanval. De Kampenaren wisten dit na balverovering wél gelijk te doen via de hand van Erwin Rotman. In de rest van de eerste periode waren het achtereenvolgens, Chris Bos, Erik van Dijk 2 maal (1 maal vanuit een strafworp) en wederom Erwin Rotman die de score naar 5-0 brachten. Aan het einde van de eerste periode wisten de heren uit Stiens nog eenmaal wat terug te doen. 5-1.

In de tweede periode liet Deltasteur de teugels iets vieren waardoor de Friezen iets meer hun eigen spel konden spelen. Dit resulteerde in een ruststand halverwege van 8-4. Doelpunten zijn in deze periode gemaakt door Dico Eenkhoorn, Lars van Putten en Erwin Rotman.

Na wat aanwijzingen van André Senz in de rust was de opdracht helder voor de Kampenaren: blijven scoren. Erwin wist de score weer te openen vanuit een man-meer. Stiens wist echter gelijk tweemaal wat terug te doen vanuit een strafworp en een goed geplaatst schot. De score van 9-6 was het startsein voor een Kamper offensief wat doorliep tot 18-6 in de vierde periode. In het overige deel van de 4e periode wist Deltasteur nog 4 maal te scoren en Middelsé-Skelp nog 3 maal. Eindstand 22-9.

Met deze derde overwinning van het seizoen blijft Deltasteur aangehaakt bij de bovenste helft van de middenmoot. Volgende week wordt er in Almelo gespeelt tegen de Veene. De Almeloërs speelden vorig seizoen nog in de tweede klasse bond en staan momenteel 4e in de competitie. Een mooie krachtmeting dus om te zien of een plek in de top 5 dit jaar te behalen is.

Doelpunten Deltasteur: Erwin Rotman 8, Erik van Dijk 4, Chris Bos 3, Dico Eenkhoorn , Lars van Putten en Wijnand Feuerstein (allen 2), Peter van Gelder 1.

Man-meer: 1 uit 2
Man-minder: 1 uit 2
Strafworpen voor: 1 uit 1
Strafworpen tegen: 3 uit 4

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog