Andre Senz keert terug bij Deltasteur

Geschreven op 2 november 2016

Na enkele (vier/vijf?) jaren afwezigheid keert waterpolotrainer Andre Senz terug bij Deltasteur. Hij gaat bij onze vereniging het 1e herenteam onder zijn hoede nemen.

Andre Senz is in het waterpolowereldje een bekend gezicht.  Met deze trainer heeft Deltasteur een zeer ervaren kracht aan het roer staan. Hij was actief als trainer bij Hattem/ Wezep dames, Swol dames Jeugd,  Heren Trainer bij OZ&PC dames hoofdklasse.
Trainer bij kring Overijssel en Gelderland. Trainer bij Woelwaters (Harderwijjk) heren. Trainer bij sg Twente dames, Deltasteur heren, Nunspeet heren, de Reest Meppel heren en Trainer bij Orca dames (Leeuarden)  En nu bij deltasteur

Na vier jaren Marcel van Tilburg is er dus de opvolging van zijn voorganger. In de jaren voorafgaande aan het trainerschap van van Tilburg stond Senz ook al een drietal seizoenen in het Kamper zwembad de Steur aan het roer. Toen er bij Deltasteur een vacature ontstond na het vertrek van Marcel van Tilburg werd Senz gepolst voor een nieuw dienstverband in Kampen.  Senz hapte, na enige bedenktijd, toe. “De band met Deltasteur is altijd goed geweest, ik ken de mensen die er werken aan de basis, de vereniging heeft een goede structuur en organisatie, het is in Kampen altijd prettig werken geweest”, aldus Senz.

Er is in Kampen een goede lichting waterpoloers aanwezig, enkelen van hen ken ik nog vanuit mijn eerdere periode in Kampen, daarnaast zijn er enkele goede jeugdspelers doorgebroken bij Deltasteur. Met die jeugdopleiding zit het wel goed in Kampen, na elk seizoen stromen er wel enkele spelers door naar de seniorenteams. De grootste talenten blijken vaak zelfs te goed voor onze vereniging, diverse jeugdspelers vertrokken de laatste jaren naar het Ravijn in Nijverdal.

Dat is een ontwikkeling die je niet kan tegenhouden, aldus Senz, maar mooi is het wel dat het eerste herenteam de laatste jaren is versterkt met mensen die na Deltasteur op een hoger niveau hebben gespeeld, en vervolgens terugkeerden naar hun oude club. Met mannen als Eric van Dijk en Dico Eenkhoorn zijn er twee ervaren krachten aanwezig die het niveau van Deltasteur 1 een kwaliteitsinjectie hebben gegeven.  Door de komst van deze spelers werd ook eindelijk de lang verwachte promotie naar de 3e bondsklasse behaald. Met deze mix van ervaring, en een team wat de laatste jaren gegroeid is hoopt Senz een goed seizoen te kunnen draaien. “Vorig seizoen was het enigszins teleurstellend”, aldus Senz, het team heeft het wat te vaak laten liggen, foutjes die in de districtsklassen hersteld kunnen worden, daar wordt je in de bondscompetitie genadeloos afgestraft. Dat is dus een zaak waar we verbetering kunnen behalen. In Tactiek en techniek kunnen we stappen zetten.  In deze weken is Senz vooral bezig om het team in optimale conditie te brengen, om vervolgens aan een succesvol spelconcept te gaan werken. “We gaan voor een plek bij de top vijf”, aldus Senz, dat moet mogelijk zijn, en dan heb je het met dit team goed gedaan.

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog