Wedstrijdverslag H1 – De Reest 1

Geschreven op 30 oktober 2016

Deltasteur behaalt tweede zege van het seizoen.

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste team van Deltasteur de wedstrijd tegen de Reest uit Meppel op het programma. Na twee nederlagen in het voorgaande seizoen, valt er voor de mannen uit Kampen dit jaar wat recht te zetten. In de eerste wedstrijd slaagde Deltasteur hier in met een duidelijke 10-5 overwinning.

Voor beide ploegen stond er voorafgaand aan de wedstrijd druk op de ketel. Deltasteur had in de laatste drie wedstrijden slechts één punt weten te halen, de Reest wist tot nu toe, ook in drie wedstrijden, nog geen enkel punt te scoren. Daarnaast was het voor de trainer Andre Senz een weerzien met oude bekenden. Tussen 2013 en 2015 was hij de hoofdtrainer in Meppel.

In de eerste periode ontaarde de wedstrijd meteen in een zwemwedstrijd. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren, mede door goed keeperswerk aan beide kanten. Scoreloos zou de periode echter niet verlopen. In de laatste minuut van de periode wisten Deltasteur en de Reest één maal het net te vinden. Nadat Erwin Rotman vanaf de midvoorpositie de thuisploeg op 1-0 had gezet. Wist de Reest, net voor het verstrijken van de periode, nog 1-1 te scoren.

Nadat Erik van Dijk in de tweede periode Deltasteur op 2-1 had gezet, kreeg Erwin Rotman zijn tweede persoonlijke fout. Voor Deltasteur zou dit betekenen dat er een ander spelletje gespeeld diende te gaan worden. Aanvallend moest Deltasteur omschakelen, waardoor Deltasteur het korte tijd moeilijk had om kansen te creëren. Verdedigend werd de deur echter goed gesloten gehouden. De Reest slaagde er ook niet in veel grote kansen te creëren. Lukte dit wel, dan bleek keeper Michael Piest een sta-in-de-weg voor de mannen uit Meppel. Deltasteur slaagde er in dit restant van de periode nog wel in om één maal tot scoren te komen. Chris Bos bepaalde de ruststand op 3-1.

Ook in de eerste helft van de derde periode waren het de keepers die de belangrijkste mannen in het veld waren. Hierna leek het kwartje echter gevallen te zijn bij Deltasteur. Dico Eenkhoorn zette de thuisploeg op 4-1. Nadat de Reest eenmalig wat terug wist te doen, waren het Chris Bos, Erwin Rotman en Sjoerd Eenkhoorn die tot scoren wisten te komen en Deltasteur daarmee op een beslissende 7-2 voorsprong leken te hebben gezet.

In de vierde periode kwam het eerste wapenfeit van de Reest. Het bleek echter niet genoeg te zijn, om Deltasteur van de wijs te brengen. Via wederom een doelpunt van Erwin Rotman en twee treffers van Erik van Dijk, liep Deltasteur alleen maar verder weg bij de formatie uit Meppel. In de laatste anderhalve minuut wist de Reest nog twee keer wat terug te doen. Daarmee was de eindstand van 10-5 bepaald.

Een mooie overwinning voor Deltasteur, die de ploeg weer terugbrengt in de middenmoot van de derde klasse. Aankomend weekend staat de wedstrijd met EZC op het programma. Deze ploeg eindige vorig jaar als één na laatste in de competitie, dit jaar bezet de ploeg naar vier wedstrijd echter de derde plaats. Met de spectaculaire 14-14 van vorig seizoen nog in het achterhoofd, kan Deltasteur zich opmaken voor een zware avond in Enschede.

Periodestanden: 1-1; 2-0; 4-1; 3-3

Doelpunten: Erik van Dijk (3x), Erwin Rotman (3x), Chris Bos (2x), Dico Eenhoorn, Sjoerd Eenkhoorn.

Manmeer: 1 uit 6

Manminder: 3 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog