Waterpolo nieuwsbrief oktober 2016

Geschreven op 26 oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016.

In deze nieuwsbrief worden alle nieuwtjes besproken die er op dit moment binnen de waterpolo afdeling spelen.

 

+++++++++++++++++++++++++++
+++++ EXTRA  ALV  20 OKT++++++ +++++++++++++++++++++++++++

Zoals u in de uitnodiging in de onlangs verstuurde mail heeft kunnen lezen, zal op donderdag 20 oktober een extra Algemene Leden Vergadering worden belegd, waarin de ontstane impasse in de onderhandelingen over de huurtarieven in het nieuwe zwembad en de vermoedelijk onvermijdelijke consequenties voor de contributie en indeling van de trainingstijden  worden toegelicht.

Het bestuur hoopt op een bijeenkomst met een goede opkomst van leden, waarbij in een oplossingsgerichte sfeer deze problematiek kan worden besproken.

De uitnodiging vindt u terug op onze website: www.deltasteur.nl

 

Terugblik start seizoen

Na 4 gespeelde wedstrijden, waarvan er 1 werd gewonnen en 1 in gelijke stand eindigde, staat de selectie van Heren 1 op een voorlopige 7e plaats in een competitie met 11 teams.

Andre Senz over de afgelopen periode:

Ik ben tot nog toe zeer tevreden, we hebben helaas nog niet met het volledige team kunnen spelen, maar het lukt al heel goed om in de wedstrijden ook te laten zien wat er in de trainingen is geoefend. De jeugdspelers die meegaan draaien lekker mee, ik heb het over Jesse en Kyle , maar ook Sjoerd is al een keer mee geweest. De samenwerking met Anouk en heren 2 gaat op dat vlak ook prima, de chemie tussen mij als trainer en de jongens van zowel heren 1 als 2 is naar mijn idee goed. Verbeterpunten zijn er ook,  er wordt geanalyseerd en daarop volgen specifieke trainingen, bijvoorbeeld bij de keepers.  Gemaakte afspraken naleven heb ik hoog in het vaandel staan, daarnaast wil ik graag nog meer gaan werken met de jeugd en ik probeer daarom korte lijntjes te houden met de jeugdtrainers.

Donderdag 27 oktober wordt op het Ponton het contract met Andre Senz getekend, waarmee de club een jaar lang verzekerd is van de diensten van Andre. Alle waterpolo leden van de herenteams zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het Ponton, materiaal sponsor Heren 1, biedt  alle aanwezigen het eerste drankje aan. Inloop 20:00 uur!

 

Sport-Inn Kampen

Zoals in de vorige nieuwsbrief al werd vermeld, kunnen leden van Deltasteur een korting van 10% op de aanschafprijs van zwemsport gerelateerde artikelen tegemoet zien bij de Sport Inn Kampen.

Manager Jos van der Kamp, Heren 2, vertelt het volgende over ‘zijn’ filiaal:

 

Hallo waterpolo leden, ik zal mij even voorstellen voor de mensen die mij niet kennen. Ik ben Jos van der Kamp. Lid van Deltasteur waterpolo heren 2 en zwemtrainer bij de zwemselectie van Deltasteur.
Na 25 jaar lang wedstrijdzwemmen te hebben gedaan, ben ik een aantal jaar geleden volledig overgestapt naar het waterpolo. Dit, omdat het beter te combineren valt met het werken in de winkel.

Sinds 1 mei van dit jaar ben ik weer ( ook al in 1999 en 2000) werkzaam als bedrijfsleider van de mooiste sportwinkel van Kampen namelijk de Sport Inn. U kunt bij ons terecht voor een grote verscheidenheid aan sportkleding, sneakers en outdoor kleding en schoenen.

Wij hebben als winkel een samenwerkingsverband met Deltasteur, wat inhoudt dat u op alle zwem gerelateerde artikelen 10% clubkorting krijgt. Daarnaast hebben we op dit moment een actie dat u op artikelen van het merk Arena 20% clubkorting krijgt.

Ook houden wij 1 keer per jaar een clubweekend. Dit houdt in dat u dan op de gehele winkelcollectie  (exclusief al lopende aanbiedingen)  korting krijgt.
Om aanspraak te maken op clubkorting neem dan je Deltasteur polobroek of badpak mee of je club shirt.
Kom gerust eens langs in onze winkel om te zien wat wij te bieden hebben.

Met sportieve groet, Team Sport Inn Kampen,

Jos van der Kamp

 

Trainer /coach heren 3 en 4

Sommige problemen lossen zichzelf mettertijd wel op, andere zaken blijven als een boomerang steeds terug komen: We zijn nog altijd op zoek naar een enthousiaste trainer/coach voor heren 3 en 4.

Kandidaten: meldt u zich a.u.b. bij de commissie!

Facebook

Op facebook kunt u een heel aantal artikelen en foto’s vinden over de verrichtingen van de verschillende teams. Kijk daarvoor op:

https://nl-nl.facebook.com/Deltasteur-waterpolo-144731772339933/

En voor de ‘stukkies’ over de wedsstrijden van het gezelligste team in Kampen en ver, ver daarbuiten, Heren 3:

https://www.facebook.com/Deltasteur3

Jumbo actie spekt clubkas

Enkele jeugd leden hebben meegedaan met de boodschappen inpak actie bij Jumbo Supermarkten. Dit heeft een bedrag van wel €542,80  voor de clubkas opgeleverd! Hartelijk dank voor de vrijwilligers,  die zich voor deze actie hebben ingezet. Onderstaande foto is van onze Facebook pagina.

Scheidrechters in actie

Erwin Rotman en Johan Aalbers zijn dit seizoen begonnen met ‘scheidsen’ en hebben inmiddels hun eerste wedstrijden gefloten. Tijd om eens te vragen hoe ze dat bevalt!

Erwin Rotman, Heren 1: ik heb tot nu toe alleen nog thuis wedstrijden gefloten, maar dat verliep naar tevredenheid, het ging eigenlijk beter dan ik had verwacht. Hopelijk verloopt de rest van de wedstrijden die ik fluit ook op deze manier!

Erwin Rotman fluit er lustig op los.

 

 

Johan Aalbers, Heren 3, over zijn ervaringen tot nu toe:

Ik vind het leuk om te doen. Het is belangrijk natuurlijk om de spelregels goed te kennen, maar dat valt wel te leren. Om ze dan ook op het juiste moment in de wedstrijd toe te passen is echter nog een kunst op zich! Ik heb het idee dat het er ook om draait dat je als scheids een wedstrijd goed ‘aanvoelt’ , dat je de acties van spelers kunt ‘lezen’ en het helpt me daarbij enorm dat ik jarenlange speelervaring heb.

Er is natuurlijk vaak commentaar op de scheidsrechter, maar desondanks waarderen de  meeste spelers het echt wel dat je er voor ze bent, want zonder een scheids op de kant is er simpelweg geen wedstrijd mogelijk!

 

 

Pupil van de maand oktober

We pakken dit seizoen de draad weer op met het regelmatig in het zonnetje zetten van een jeugdlid. Deze keer is het de beurt aan:

       

        Thijmen Karel, onder 15.

 

Thijmen heeft zich voor dit seizoen voorgenomen niet alleen met onder 15 lekker te spelen, maar hij wil ook regelmatig bij onder 17 en als het kan ook af en toe bij Heren 3 mee doen. Bij Heren 3 wist hij afgelopen zaterdag in Lelystad zelfs al een doelpuntje te scoren.

 

Thijmen tijdens de Master Class van Andrija Prlainovic in Ede (Polar Bears).

 

Op zijn nieuwe school, het CSE in Zwolle, komt Thijmen oud-clubgenoten tegen en heeft hij het erg naar zijn zin. Hij kan nog veel leren bij Deltasteur en hoopt veel mooie goals te maken en assists te geven.

 • Het volledige interview verschijnt binnenkort op onze website!

De 2 meter regel.

Voor het publiek een soms wat verwarrende regel: de 2 meter. Hoe zit dat nou precies?

De 2 meter lijn is een denkbeeldige lijn voor de goals, met rode pylonen of een rode drijver aangegeven. Op de tekening op deze pagina is de 2 meter lijn goed te zien, deze ligt tussen de goal en de 5 meter lijn (waarover een volgende keer meer).

Bij een schot op doel kan de keeper de bal over de achterlijn werken. In dat geval wordt er een ‘2 meter’ toegekend aan de aanvallende partij en wordt tevens de schotklok (30 sec) weer opnieuw gestart. De aanvallende partij heeft dan een ‘corner’, dus een vrije bal te nemen vanaf de rode pylon of drijver. De aanvallende partij heeft dan balbezit en tevens een nieuwe periode van 30 sec. om de aanval af te ronden.

Maar de ‘2 meter’ kan ook tegen de aanvallende partij gegeven worden. Dit gebeurt als de scheidsrechter constateert dat er een aanvaller binnen de 2 meter ligt en de bal toegespeeld krijgt door een mede aanvaller. Dit is niet toegestaan en er wordt dan een vrije bal toegekend aan de tegenpartij.

Wat wel is toegestaan, is dat een aanvallende speler zelf met de bal de 2 meter binnenkomt. Overspelen naar een medespeler die ook binnen de 2 meter ligt moet dan wel voorkomen worden, dus meestal volgt er een doelpoging.

De 2 meter regel kent dus 2 kanten!

 

 

 

 

 

 

AGENDA

 • 20 oktober: extra ALV
 • 22 oktober: ijsselmeeuwen – onder 17
 • 27 oktober: tekenen contract Andre Senz (op het Ponton)
 • 29 oktober: wedstrijden alle overige teams

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog