Opening seizoen heren 2 + wedstrijdverslagen

Geschreven op 5 oktober 2016

Opening van het nieuwe seizoen van Heren 2 (3 september 2016)

Heren 2 is sinds vorig seizoen gewijzigd op een aantal plekken. Er wordt behoorlijk wat ervaring overdragen aan andere teams in de vorm van Jaco van Putten, Jelle-Meindert Romkes, Johan Bosma en Berry Hofsink. De opengevallen posities worden ingenomen door aanstormend talent Pieter van Persie (over van O.17) en ervaren kracht Dennis Bos (over van H1). Verder wordt er van de jeugdspelers Roel Beens en Jesse van Driel (beiden uit O.17) verwacht dat zij zoveel mogelijk aansluiten om ervaring op te doen in H2 met de daarbijbehorende grotere weerstand.

Verder valt H2 dit seizoen onder een nieuwe leiding. Na jarenlange coaching, ondersteuning en uitleg gekregen te hebben van Berry Hofsink is ondertussen het stokje overgenomen door Anouk Spoolder. Berry, nogmaals bedankt voor je inzet van de afgelopen jaren! Anouk, heel veel succes met het in het gareel houden van de bonken testosteron van H2!

Geheel traditiegetrouw stond ook dit seizoen een week voor de eerste wedstrijd ons “kennismakingsetentje” op het programma. Wederom geheel traditiegetrouw vond dit ook weer plaats bij Itoshii in Zwolle. De nieuwe spelers mochten zichzelf introduceren door middel van hun “introductiespeech”, waarbij zij verder ingingen op datgene wat zij dit seizoen komen halen en brengen. Onder luid applaus werden zij welkom geheten in het tweede. Ook werd er bij elke speler gevraagd naar hun persoonlijke doelstelling en hun verwachting van onze eindpositie op de ranglijst. Aangezien het tweede vorig seizoen is geëindigd op een plek die recht gaf op promotie mogen we voor 2016/2017 onze borst natmaken. De verwachtingen liepen uiteen van “gewoon erin blijven” en “linkerrijtje” tot zelfs “positie 4”. We zullen het zien over 22 wedstrijden…

Na het toezingen van Anouk (ter gelegenheid van haar verjaardag, of toch niet…) werd het langzaamaan tijd om weer terug te gaan naar Kampen om zodoende volledig opgeladen het seizoen te kunnen starten. Het bleek nog lang onrustig op de rotondes van Kampen…

1e wedstrijd: Swol 1894 H3 – Deltasteur H2 (10 september 2016)

Direct als eerste wedstrijd van het seizoen stond de derby Zwolle-Kampen op de rol. Ons tweede mocht tegen Zwolle’s derde. Vorig seizoen heeft Swol 1894 H3 verdienstelijk meegedraaid in deze klasse, terwijl zij een seizoen eerder nog bij ons tweede in de klasse zaten. Wij roken een kans. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en dat was dan ook terug te zien in het scoreverloop. Continu was het stuivertje wisselen, maar tegen het einde van de 4e periode stond het plotseling 10 – 8 voor Swol. In de resterende 1:53 min. volgden nog 3 uitsluitingen: 2 voor Swol, 1 voor Deltasteur. Swol miste hun mogelijkheid, waarbij aan de Kamper zijde juist 2x het net werd gevonden door onze nieuwe toegevoegde waarde Dennis Bos. Terechte uitslag 10 -10.

Het overheersende gevoel was dat we goed partij hebben geboden en lekker gespeeld hebben. Dit biedt een goed perspectief voor de rest van het seizoen! De terugweg naar Kampen werd door sommigen afgelegd via een andere traditionele lokatie: Isis Smikkelshop in Nijverdal. Het bleef nog lang onrustig…

Doelpuntenmakers: Sjoerd 3x, Dennis B. 3x, Niels 2x, Dennis W. en Roel.

2e wedstrijd: Deltasteur H2 – Nunspeet H2 (17 september 2016)

Nunspeet 2 is de gepromoveerde kampioen van vorig jaar uit dezelfde klasse als Deltasteur H2. Het was dus een weerzien met zeer bekende gezichten. En ook deze pot beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden. Aangezien Nunspeet vorig jaar kampioen is geworden in de wedstrijd tegen Deltasteur H2 waren we gebrand op een goed resultaat. Ondanks de goede intenties verliep de wedstrijd helaas anders. We kwamen nog wel op voorsprong dankzij een goed ingeschoten strafworp van Dennis Bos, maar al snel liepen we achter de feiten aan. Op de een of andere manier bleven grote, uitgespeelde kansen gemist worden. Zelfs het stoppen van een strafworp door Geert was niet voldoende om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Kyle ging de fysieke strijd nog aan met een tegenstander en moest dat bekopen met een UMV (en zelfs een schorsing van 1 wedstrijd, bleek later). In de slotminuut schoot Jos ons uit een man-meer-situatie nog naar de 4 – 5, maar het kwaad was al geschied. Nunspeet speelde gecontroleerd de tijd rond en versierde zelfs nog een man meer, waar ze uiteindelijk niet uit scoorden. Al met al was dit niet het resultaat waar we met zijn allen voor waren gegaan. Met name het niet benutten van de grote hoeveelheid kansen zorgde voor de kater achteraf. Groot pluspunt is echter wel dat we bewijzen dat H2 ook op een trede hoger nog steeds kansen kan creëren en daardoor gevaarlijk blijft! Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Dennis B. 2x, Reinier en Jos.

3e wedstrijd: Triton Putten H1 – Deltasteur H2 (24 september 2016)

De derde wedstrijd van het seizoen bracht ons afgelopen zaterdag naar Putten. Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden in de competitie zou dit ook een wedstrijd moeten worden die beide kanten op zou kunnen gaan. Helaas bleken de scheidsrechters in Putten gul te zijn met het uitreiken van p’tjes. In totaal werden er 18 uitgereikt. De fanatieke volgers van het tweede weten dan al dat de familie Wildeboer het lastig gaat krijgen. Niels kon inderdaad halverwege de derde periode de douches opzoeken, alvast nadenkend over de nieuwe plek van de “gemeenste-speler-van-het-seizoen”-bokaal (broertje Dennis bleef steken op 2 p’tjes, net als Sjoerd). Bij het wegsturen van Niels stond er een 6 – 2 achterstand op het scorebord en leek de wedstrijd gelopen. Echter gaven de Kamper mannen het niet op en probeerden uit alle macht nog de aansluiting te vinden. Door te blijven zwemmen bleven de mannen van Triton ook persoonlijke fouten maken. Dit leidde tot een spannend einde van de wedstrijd. Met nog 3:49 min. te gaan maakte Sjoerd 7 – 6 en leek Triton de wedstrijd uit handen te gaan geven. Nog meer persoonlijke fouten volgden, maar alle 4(!) man-meer-situaties (waarvan 1 zelfs een dubbele uitsluiting!) werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Zodoende blijft het tweede ook deze week met lege handen achter. Gebaald werd van de gemiste kansen, maar niet van de inzet die we getoond hebben. Met name de strijd die geleverd is in de 3e en 4e periode is hoopvol. Nu alleen de kansen nog afmaken… 😉

Volgende week: Deltasteur H2 – Woelwaters H1. Drie punten, here we come!

Doelpuntenmakers: Sjoerd 3x, Jos, Dennis B., Lars.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog