Zwemmers Deltasteur maken meters

Geschreven op 25 september 2016

Vrijdag 23 september werd de Lange Afstand Competitie (LAC) gezwommen in zwembad de Steur in Kampen. Vier zwemmers gingen de onderlinge strijd aan op de 400m vrije slag en maar liefst 21 zwemmers gingen voor de 800m vrije slag.

Het seizoen is nog maar net van start en de zwemmers wagen zich aan de lange afstanden. Een goede conditie en vooral goed in het ritme komen is belangrijk bij het zwemmen van lange afstanden. In het 50m bad in Kampen startten Senna Geerdink, Demi Westendorp, Yanieck Frijstein en Thijs ten Koppel met hun acht banen. Voor Yanieck en Thijs de eerste keer dat zij de 400m zwommen. Alle vier zwommen ze een mooie goede race.

Daarna werd er gestart voor de 800m vrije slag. Dit zijn 16 banen in het 50m bad. Om de zwemmers te helpen wordt er gefloten door de official als zij aan hun laatste twee banen beginnen. Voor Monica Faber, Annet van Stratum, Tara Schuurman, Thirza Bollema, Sanne van Dijk, Ester Schuurman, Manon de Man, Kristian Kiers, Max de Lang, Kylian Heederik en Edwin Kanis de eerste keer om een tijd neer te zetten op de 80m vrije slag.
Maud Heldoorn, Sigrit Aarten, Milou ten Koppel, Nick Holtrust, Raymond van Unen, Ruth Vahl, Gert van ’t Oever, Jari Hofsink en Quinn Heederik hadden al eerder met dit bijltje gehakt en een aantal wist de oude tijd mooi te verbeteren.

Zondag 25 september vindt de NK Estafette plaats in Eindhoven, waar ook een team van Deltasteur van start gaat. Zaterdag 1 oktober vindt de Competitie A-klasse in Dedemsvaart plaats en zwemt de Competitie D-Klasse in Nijverdal

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog