Geslaagde 11e editie Miniorendag KNZB

Geschreven op 25 september 2016

Zaterdag 24 september werd voor de 11e keer de nationale Miniorendag van de KNZB georganiseerd. Deze dag is, voor de snelste minioren van Nederland, op uitnodiging en voor hen is er een uitdagend en sportief programma samengesteld. Ook voor de ouders van de zwemmers en trainers zijn er verschillende presentaties en workshops georganiseerd. Namens Deltasteur zijn Senna Geerdink, Yanieck Frijstein en Thijs ten Koppel voor hun goede prestaties in het afgelopen seizoen door de KNZB uitgenodigd voor deze dag.

afbeelding1

 
De dag werd geopend door de bondscoach jeugd en junioren,Titus Mennen. Hij sprak zijn waardering uit voor de goede prestaties van de zwemmers en blikte vooruit naar de Olympische Spelen van 2020 en 2024 ‘mogelijk zwemmen sommigen van jullie dan mee’.

Daarna werden zwemmers, ouders en trainers verdeeld in groepen en hadden ze allen een eigen programma. Voor de zwemmers stond dit jaar vooral de sportieve vaardigheid in de breedte centraal. Voor ouders en trainers stonden de ontwikkeling van jonge (talentvolle) sporters, het belang van goede voeding en positief coachen ‘hoe doe je dat’ op het programma.

Voor Senna, Yanieck en Thijs bestond het ochtendprogramma uit verschillende balspellen voor oog/hand coördinatie en diverse lichamelijke vaardigheidstrainingen. In de middag vertrokken de drie naar het zwembad waar ze getraind werden door Kim Busch, Marcel Schouten en Ben Swietert.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog