Dag3 OVK-Deltasteur wederom erg sterk in eigen huis

Geschreven op 30 mei 2016

208f694a22d5e332bb6752d03eea882bdded4869

Zaterdadg 28 mei, de derde dag van het Overijsselse Kampioenschap (OVK) zwemmen lange baan. Bij de start van het tweede weekend van het OVKte Kampen hoopte de zwemploeg van Deltasteur de goede prestatiescan het eerste weekend door te trekken. Dat het met de vorm wel goed zit bleek gaandeweg de wedstrijd. Vele persoonlijke records werden verbroken en dat is een mooie prestatie op dag drie van de kampioenschappen.

De wedstrijd werd geopend met de 200m wisselslag dames. Ester Schuurman (2.51.29) en Monica Faber (3.09.53) openden de wedstrijd met mooie pr’s. Milou ten Koppel zwom ook sneller dan ooit en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Haar eindtijd werd 2.41.28. Zilver mocht ook Marit Boxum in ontvangst nemen op de 200m wisselslag. Op de 100m rugcrawl liet Jari Hofsink een goede race zien. Vorig weekend wilde het niet bepaald vlotten; zaterdag liet hij zien over een flinke dosis veerkracht te beschikken. Hij werd tweede in een tijd niet ver boven zijn pr.

De schoolslag bij de dames is dit jaar het domein van Marleen Welten. Zaterdag1.21.79 zwom zij en zat daarmee een fractie van een podium af. Ze zwom wel een pr en dus ook clubrecord. Bij de jongste meisjes zwommen Sanne de Wilde en Tara Schuurman onder hun snelste tijden ooit. Zij volgden het voorbeeld van de ouderen en zwommen op het kampioenschap een pr. Bij de jongens 200m borstcrawl eindigden alle starts in persoonlijke records. Raymond van Unen, Kevin van Dijk, Ruth Vahl en Kylian Heederik zwommen seconden van hun pr’s af. De tijd van Kylian (2.21.04) was ook nog eens goed voor een zilveren medaille.

Milou, Marit en Annet van Stratum zwommen na de 200m borstcrawl voor jongens de 100m vlinderslag. Voor Milou (1.16.11) en Annet (1.11.48) kwamen er persoonlijke toptijden op de klokken. Marit behaalde een eerste plek en kroonde zich zo tot Overijssels kampioen. Voor de pauze mochten de jongens Junioren nog een estafette zwemmen, de 4x100m wisselslag. Ruth, Kevin, Mike Muller en Raymond van Unen zwommen een degelijke race en behaalden de bronzen medaille. Uitschieter in de estafette was Kevin van Dijk met een erg sterke 1.16 op de schoolslag.

Aan het einde van de zaterdagsessie stonden er weer 50 meter nummers op het programma. Er is de laatste maanden bij Deltasteur hard gewerkt aan de start en de reactiesnelheid. Dit was goed terug te zien met de vele snelle starts, die er werden getoond door de zwemmers. Het thuisvoordeel speelt ook zeker een rol, doordat men de startblokken goed kent.

Alle pr’s van de jongens Junioren gingen eraan op de 50m borstcrawl. Kylian (ook het zilver in 28.88), Edwin Kanis, Ruth, Mike, Kevin en Raymond gingen sneller dan ooit. Erg verassend was de uitschieter van Edwin Kanis. 30.56 zwom Edwin een maand geleden waardoor hij zich plaatste voor de kampioenschappen in Kampen. Een maand later staat de klok stil op 29.2. Bij de heren konden Jari en Gert Norg goed mee, maar podiumplekken zaten er niet in. Het laatste nummer van de dag en dit was de 50m vlinderslag voor dames. Marit Boxum (goud in 30.0), Annet van Stratum, Naomi Hofsink, Marleen Welten en Maaike Doornwaard zwommen heel erg snel aan het einde van de wedstrijd. Vooral de tijd van Maaike Doornwaard (30.7) viel op. Haar ‘oude’ pr uit februari van dit jaar stond op 31.9.

Zondagmiddag 29 mei zwemt de ploeg de laatste sessie van dit kampioenschap in Kampen.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog